10 milyon dolarlık yatırım yerliye döndü

0
69

API Group’a ait olan ve popüler tatil bölgelerinde 250’nin üzerinde lüks villa alternatifi sunan Villaburada.com yerli pazara yöneldi. 

Kalkan, Kaş, Bodrum, Göcek, Alanya, Belek, Didim, Dalaman, Fethiye, Antalya, Girit ve Mikanos gibi popüler tatil bölgelerinde kiralama ve satış imkanı sunan şirket geçen kış itibariyle yeniden faaliyete başladı.

Sorularımızı yanıtlayan Villaburada.com Genel Müdürü Tamer Yaşar, villa portföyünü genişletmek adına villa satın almalarıyla 10 milyon doların üzerinde  yatırım yaptıklarını kaydederek Avrupa pazarındaki düşüşten sonra yerli pazara yöneldiklerini belirtti.

Yaşar, özellikle İngiltere Başbakanı David Cameron’ın İngilizlere Türkiye’ye gitmeme yönündeki çağrısının ardından bölgede İngiliz turist sayısında yüzde 50 üzeri düşüş yaşandığına dikkat çekti. Genelde İngilizlerle çalışan Kalkan, Kaş ve Fethiye piyasasında ciddi düşüş görüldüğünü bildiren Yaşar, Dalaman Havalimanı’nın ağırlık olarak İngilizlere hitap etmesinin de düşüşte etkisi olduğunu vurguladı.

HEDEFİ ALANYA TARAFINA YÖNELMEK
Antalya’da yalnızca Batı Antalya kesiminde faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Yaşar, Alanya tarafına yönelmeyi hedeflediklerini bildirdi. Pazar araştırmasına başladıklarını kaydeden Villaburada.com Genel Müdürü, önümüzdeki sene Belek, Alanya ve Kemer taraflarında etkin olmayı planlıyor. 

Türkiye’de Villa kiralama alanında geniş portföye sahip API Group’a ait Villaburada.com’da kiralama fiyatlarının bölge, kalite, büyüklük ve içinde bulunan eşyalar gibi içerdiği özelliklere göre değiştiğinin bilgisini veren Yaşar, sundukları çocuklu aileler için özel bakıcı imkanı, özel transfer hizmetinin yanısıra araba kiralama alternatifi ve özel rehber hizmetleriyle rakiplerinden ayrıştıklarını vurguladı.