Rusya, ABD ile hava güvenliği anlaşmasını askıya aldı

    0
    35

    Rusya, ABD ile Suriye’de istenmeyen olayların önlenmesi ve hava operasyonları sırasında güvenliğin sağlanması anlaşmasını askıya aldığını duyurdu.
     

    Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “6 Nisan’ı 7 Nisan’a bağlayan gece ABD İdlip’deki kimyasal saldırı olayını kullanarak Suriye’nin hükümet birliklerine ateş açtı.

    ABD olayı çözmekten kaçınarak güç gösterisine ve uluslararası terörizmle mücadele eden ülkeden askeri eyleme gitti” denildi ve şu uyarı yapıldı:

    “Rusya tarafı ABD ile imzalanan Suriye’deki operasyonlar sırasında olumsuz olayları önlemek amacıyla imzalanan memorandumu iptal ediyor.”

    Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklaması şöyle devam etti:

    “ABD dünyadaki mevcut sorunları daha da kötüleştiren ve uluslararası güvenlik için tehdit oluşturan bu tür düşünmeden atılan adımları ilk kez sergilemiyor. ABD ve diğer ülkelerin hükümetin onayı olmadan veya birleşmiş milletler güvenlik konseyinin kararı olmadan Suriye topraklarında olması uluslararası kuralların sert bir ihlalidir. Eskiden bu terör ile mücadele görevi adı altında anlatılırken şimdi Suriye’nin egemenliğine karşı yapılan agresif bir eylemdir. ABD’nin bugün aldığı kararlar Rusya ve Amerika’nın ilişkilerine daha fazla zarar veriyor.”