Zeybekci: Gayemiz enflasyonu yüzde 5’in altına indirmek

0
25

Ekonomi Bakani Nihat Zeybekci, “Temel gayemiz, yapacağımız reformlarla enflasyonu %5’in de altına indirerek kalıcı olarak bir fiyat istikrarı tesis etmek olmalıdır. ” dedi.

Zeybekci bugün açıklanan enflasyon rakamları ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Enflasyon oranı Ağustos ayı itibariyle yıllık %8,05 olarak gerçekleşti. Enflasyon oranında Ağustos dönemiyle beraber bir düşüş yaşandığını gözlemliyoruz. Senelik bazda meydana gelen bu düşüşün temel sebebi gıda enflasyonu ile giyim ve ayakkabı kalemindeki fiyat azalışlarıdır.

Çekirdek enflasyon oranımız ise %8,41 oldu ve son 11 aydaki en düşük seviyesine geriledi. Gıda enflasyonundaki bu düşüşün, Gıda Komitesi çalışmaları ve Hükümetimizin diğer yapısal tedbirleriyle kalıcı kılınacağına inanıyoruz. Ağustos ayında meydana gelen bu düşüşlere rağmen enflasyon oranımız halen OVP hedefimiz olan %7,5’ten uzaktadır.

Temel gayemiz, yapacağımız reformlarla enflasyonu %5’in de altına indirerek kalıcı olarak bir fiyat istikrarı tesis etmek olmalıdır. Enflasyondaki kalıcı iyileşme ile beraber reel sektörümüz için daha uygun maliyetli finansman koşullarına da zemin oluşacaktır.”