Zero Hedge’nin kimliği ifşa oldu

    0
    278

    Finans dünyasının yakından takip ettiği sansasyonel başlıklarıyla ünlü blog Zero Hedge’in sahibinin yıllardır gizli olan kimliği açıklandı.

    Blogun eski yazarlarından Colin Lokey, Bloomberg’e yaptığı açıklamada Zero Hedge’in arkasında kendisiyle birlikte toplam üç kişi olduğunu söyledi. Diğer isimler ise eski hedge fon yöneticisi 37 yaşındaki Daniel Ivandjiiski ve diğeri ise kredi devri staratejisti 45 yaşındaki Tim Backshall.

    Ünlü yönetmen David Fincher’ın kült filmi “Fight Club”ın, Brad Pitt tarafından canlandırılan ana karakteri Tyler Durden’ın profil resmini kullanan site, Durden’ın dünyaya karamsar bakışını yansıtıyor ve dünya ekonomisi hakkında ayı görüşlere yer veriyor.

    Siteden ayda 6 bin dolar kazanan Lokey’e göre bu tüketim karşıtı yaklaşım doğru değil. Lokey, Bloomberg’e yaptığı açıklamada “Zero Hedge’de okuduklarınız mantıksız. Desteklememeniz lazım. Sizin hayalinizi kurduğunuz hayatı yaşayan iki adam, sizin adınıza konuşuyormuş gibi davranıyor” ifadelerini kullandı.

    Sitenin güçlü bir okuyucu trafiği yaratmaya ve para kazanmaya odaklandığını söyleyen Lokey, “tık” sayısını en çok artıracak başlık hakkında tartışıldığını belirtiyor. Bloomberg’e konuşan Ivandjiiski, Lokey’nin bu ifadelerini ve ifşa ettiği isimleri yalanlamayarak “Sonuçta websitesi para kazanıyor ve kâr ediyor. Bu da dışarıdan herhangi bir parasal destek almamamıza yarıyor” dedi ve ekledi: İlk günden beri tek gelirimiz reklamlar oldu. Tabii ki her yayıncının görevi sayfa görüntülemelerini ve gelirini maksimize etmektir. Bunu en uygun şekilde yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

    ZERO HEDGE TEPKİ GÖSTERDİ
    Zero Hedge ise konuyla ilgili yayınladığı haberinde; yıllardır medyanın kendileri hakkında ‘maske düşürme’ haberleri yaptığını ve bir sürü teori üretildiğini yazdı.

    Zero Hedge, “Bloomberg’de yer alan haberde eski çalışanımıza dayanarak kardan başka amacı olmayan kapitalistler olarak yansıtıldık” diyerek habere tepki gösterdi.

    Eski çalışanları Lokey’nin kendileriyle mesajlaşmalarını yayınlayan Zero Hedge, Lokey’nin psikolojik bir yıkım yaşadığını ve kendilerini mahfetmek için Bloomberg’ü kullandığını ifade etti.