Zekeriya Öz’ün Gürcistan’a gittiği belirlendi

0
64

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında “örgüt kurma” iddiasıyla soruşturma yürütülen eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç ile ilgili Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkarıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesiyle görevden uzaklaştırılmalarına karar verilen eski savcı Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında, HSYK başmüfettişlerince hazırlanan ve bugün savcılığa sunulan soruşturma dosyasını değerlendirdi. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner, şüphelilerin “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” ile “Cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçlarını işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin oluştuğunu, savcılarla ilgili “örgüt kurma” suçlamalarının yer aldığını belirterek, gereğinin yapılması için Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesinden bu kişilerin tutuklanma amacıyla yakalanmalarına karar verilmesini talep etti. 

Talepleri ve delilleri değerlendiren mahkeme, eski savcılar Öz, Kara ve Yüzgeç ile ilgili tutuklanmaları amacıyla yakalama kararı çıkarılmasına oy birliğiyle karar verdi. Mahkeme ayrıca dosyayla ilgili gizlilik kararı aldı. 

Çıkarılan yakalama kararı sonrasında İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne, Öz, Kara ve Yüzgeç’in bulunarak, Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilmeleri için yazı yazıldı. 

Yapılan araştırma sonucu eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın bu sabah saatlerinde 10 dakika arayla Gürcistan’a gittiği tespit edildi. Yüzgeç ile ilgili arama çalışmaları ise devam ediyor.