Zara’nın patronu 6 milyar euro’luk emlak sahibi

    0
    188

    Ünlü giyim markası Zara’nın sahibi ve aynı zamanda Avrupa’nın en zengini olan Amancio Ortega sadece bir giyim devi yaratmakla kalmayıp aynı zamanda emlakta da bir dev olduğunu kanıtlamış durumda.

    “Les Echos” gazetesinde yer alan habere göre, Ortega tam 6 milyar euro değerinde emlak varlığına sahip.
    Son derece ketum olan ve basına röportaj vermeyen İspanyol milyarder tüm emlak varlıklarını Pontegadea Immobiliaria adlı bir fon şirketinde toplamış bulunuyor. Bu fondaki varlıkların değeri de Aralık 2015 sonu itibariyle 6,06 milyar euro’ydu.

    Geçen nisan ayında 80 yaşına basan Ortega, servetinin çoğunluğunu da başkanı olduğu Pontegadea Inversiones adlı holdinge aktarmış durumda. Söz konusu holding emlak varlıklarının yanı sıra Zara’nın bağlı olduğu ana şirket Inditex’in de yüzde 50,01’ine sahip.

    Amancio Ortega beş yıl önce Zara’nın dizginlerini devretmiş olsa da hâlâ yüzde 59,29’luk payıyla Inditex’in en büyük hissedarı. Ortega’nın dünyanın göz alıcı yerlerinde emlak sahibi olmasını sağlayan da Inditex’in dağıttığı ve beş yılda ikiye katlanan temettü oranı. Zara’nın yaratıcısı New York’tan Seul’e, Londra’ya ve tabii ki Madrid’e belli başlı şehirlerde, özellikle ticari gayrimenkulde önemli bir portföye sahip.

    Ortega giyimde dünya lideri olan bir markanın kurucusu. 7,000 mağaza, 150 bini aşkın çalışan ve 20 milyar euro’luk bir ciro söz konusu. Kendisinin halen Madrid’de 2011 yılında inşa edilen lüks ofis plazası Torre Picasso’da, Londra’da Mayfair bölgesinde, ünlü Oxford Street’te ve New York’taki SoHo semtindeki E.V.Haughwout Building’te ofis yatırımları bulunuyor.