‘Yunanistan’la henüz tam bir anlaşmaya yakın değiliz’

    0
    32

    Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem, “Yunanistan ile görüşmelerde bazı ilerlemeler var; ancak henüz tam bir anlaşmaya yakın değiliz” değerlendirmesinde bulundu.

    Müzakerelerin ilerlemesi konusunda temel sorumluluğun Yunanistan’a ait olduğunu aktaran Dijsselbloem, “Yunanistan’la anlaşma için daha fazla adım atılmalı. Yunanistan’a herhangi bir yardım için rekabetçi reformların listesi gerekiyor. Bazı olumlu işaretler var ancak hala büyük farklılıklar mevcut ve zaman tükeniyor. Euro Bölgesi bakanları, Yunanistan görüşmelerindeki ilerlemeyi 11 Mayıs toplantısında ele alacak. Yunanistan’a kısmi reformlar için kısmi kredi dilimi ödemesi olmayacak” dedi.
     
    Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis konuyla ilgili, “Sınırlı reform karşılığı sınırlı miktarda krediye razı olunursa görüşmeler hız kazanır. Bir anlaşmaya ihtiyacımız var ve gerekirse buna ulaşmak için taviz vermeye hazırız. Çözüm bulamamanın maliyeti hem Yunanistan hem de Euro Bölgesi için çok büyük olur” yorumunda bulundu.
     
    Yunanistan ile görüşmelerde mesafe alındığını fakat bunun yeterli olmadığını belirten Avrupa Merkez Bankası Başkanı (AMB) Mario Draghi, “Yunanistan ile son günlerde ilerleme sağlandı.
    Yunanistan’da belirli yapısal reformlar kesinlikle esas nitelikte.Yunan bankalarına ELA desteği, ödeme güçleri ve teminatları olduğu sürece devam edecek” açıklamasını yaptı.