Yunanistan’a 48 saat süre

    0
    25

    Avrupa liderleri, Yunanistan’a 5 aylık anlaşmazlığı sonlandırması için 48 saat süre tanıdı. Uzun vadeli bir anlaşmaya varılması için müzakerelerin gelecek 48 saatte devam etmesi gerektiğini ifade eden Tsipras, “Top şu anda Avrupalı liderlerin sahasında” dedi.

    Avrupa liderleri, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras liderliğindeki hükümete kreditörlerin tatmin edilmesi için son çabanın gösterilmesi ve Euro Bölgesi’nden çıkma riski barındıran beş aylık anlaşmazlığı sonlandırması için 48 saat süre verdi.

    LAGARDE: YUNANİSTAN ÇOK DETAYLI ÖNERİLER SUNDU

    Euro Bölgesi liderleri, Tsipras hükümetinin bir anlaşmaya varma konusunda sonunda ciddileştiği konusunda fikir birliği sağladılar. Yunanistan zirvede kreditörlerin talep ettiği şartlara uygun bir dizi reform teklifi sundu.

    Liderler Çarşamba günü anlaşmaya varılması için müzakerelerin hızlandırılması karar aldılar. Bu sayede anlaşma hafta sonuna imzalanabilir.

    JUNCKER: YUNANİSTAN’DA BU HAFTA ANLAŞMA BEKLİYORUM

    Aleksis Çipras’ın yeni borç alabilmek için kreditörlerin talep ettiği reformlarla ilgili son dakikada getirdiği tekliflerle 
    Yunanistan’ın iflastan kurtulması ihtimali güç kazanmıştı. Donald Tusk, Çipras’ın son teklifinin son haftalarda verilen işe yarar ilk teklif olduğunu dile getirdi. Tusk, teklifle ilgili teknik incelemelerin sürdüğünü kaydetti.

    MERKEL: YUNANİSTAN İÇİN BORÇ YAPILANDIRMA GÜNDEMDE DEĞİL

    ”TOP AVRUPALI LİDERLERİN SAHASINDA”

    Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras, hükümetinin ülkenin finansman ihtiyaçlarının çözülmesi için kreditörler ile bir anlaşma arayışında olduğunu, ancak bir anlaşma sağlanıp sağlanmaması konusunda topun artık Avrupalı kreditörlerin sahasında olduğunu söyledi. 

    Euro Bölgesi liderlerinin Brüksel’de gerçekleştirdikleri zirvenin ardından gazetecilere açıklama yapan Çipras, “Güçlü bir büyüme paketinin takip edeceği ve aynı zamanda Yunan ekonomisinin yaşayabilir hale dönüştürecek geniş kapsamlı ve yaşayabilir bir çözüm arıyoruz. Anlaşmada kriter ekonomik yaşayabilirlik, sürdürülebilir bir borç ve güçlü, önden yüklemeli büyüme paketi” diye konuştu. 

    AB liderlerinin Yunanistan’ın sunduğu önerileri müzakereler için temel olarak kabul ettiklerini ancak uzun vadeli bir anlaşmaya varılması için müzakerelerin gelecek 48 saatte devam etmesi gerektiğini ifade eden Tsipras, “Top şu anda Avrupalı liderlerin sahasında” dedi.