Yılın şanslı 20 kadını

0
64

ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi ilk mezunlarını verdi. 20. yılını kutlayan ÜNLÜ & Co’nun, kadınlara ve kadın girişimcilik ekosistemine destek olmak amacıyla hayata geçirdiği ÜNLÜ & Co Kadın Girişimciler Akademisi’nden bu yıl 20 girişimci mezun oldu.

Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) ve Endeavor ile birlikte yürütülen akademi programı kapsamında beş yılda 100 girişimciye eğitim ve girişimcilik yolculuklarında destek verilmesi planlanıyor.

TÜİK Ocak 2016 İşgücü İstatistikleri Türkiye’de kadınların işgücüne katılım oranının yüzde 31, istihdam oranının ise sadece yüzde 27 olduğuna işaret ediyor. Ayrıca okuma yazma bilmeyen nüfusun da çok büyük bir bölümünü kadınlar oluşturuyor. Bu oranlar Türkiye’yi dünyada kadınların işgücüne katılımı açısından en alttaki 20 ülke arasında olmaya itiyor.

Kadınların ekonomiye, istihdama ve sosyal yaşama aktif olarak katılmasının önünü açmak; girişimci ekosistemini güçlendirmek için akademiyi hayata geçiren ÜNLÜ & Co, iş fikrini hayata geçirme aşamasında olan veya hali hazırda girişimi olan 20 kadını, finansal okur-yazarlık danışmanlığından liderlik ve insan yönetimine, iş planı oluşturmaktan operasyonel süreçlere kadar bir girişimcinin ihtiyacı olan ana konularda eğitimlerden geçiriyor. Bağımsız bir danışmanlık firması olarak kurulan ÜNLÜ & Co, kurumsal finansman ve danışmanlık, borç finansmanı ve danışmanlığı, kurumsal yurtdışı satış, hisse senedi satışları ve varlık yönetimi çözümleri sunuyor.

“ÜNLÜ & Co, 20 yıllık süreçte Türkiye’de yatırım bankacılığının gelişmesine, sektörün büyümesine ve pek çok yeni alanın oluşmasına öncülük etti. Şimdi bu girişimcilik başarımızı bilgi ve birikimimizi genç kuşaklarla paylaşmak ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz” diyen ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Kalyoncuoğlu Ünlü sözlerine şöyle devam ediyor: ”Türkiye’nin hem sosyal hem de ekonomik alanda ileri gidebilmesi için kadının her alandaki konumunun iyileştirilmesi gerektiği tartışılmaz bir gerçek. Başka bir ifadeyle kalkınmanın yolu, kadınların toplumsal ve ekonomik yaşama daha etkin katılmasından geçiyor. İnanıyorum ki 20. yılımızda iş hayatlarına dokunmayı hedeflediğimiz buradaki 20 kadın girişimci gelecekte çok önemli işlere imza atacak. Girişimciliğin bizde bir alternatif değil; yapılabilecek bir iş olduğunu göstermek lazım.”

Ünlü & Co, beş yılda 100 kadın girişimciye şirket kurmak, liderlik, koçluk gibi pek çok konuda eğitim vermeyi planlarken şirket yöneticilerinin de mentorluk yapması hedefleniyor. Toplantı bitiminde ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü ’nün kendi girişimcilik hikâyesini 20 kadın girişimciye anlatmasını biz de zevkle dinliyoruz: “Mühendislik yapmak istemediğime ilk stajımda karar vermiştim. Finansı, işletme master’ı yaparken çok sevdim. İşinizi severek yapmak çok önemli. Ve girişimcilikte her dönemde yapılacak iyi fikirler olabilir” diyor.

Yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co son olarak, Birleşmiş Milletler’in “Kadının Güçlenmesi Prensipleri”ni imzalamış ve bu kapsamda HeForShe adlı uluslararası kampanyanın destekçileri arasında da yer almıştı. ÜNLÜ & Co, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimiortaklığında oluşturulan Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri’nin de imzacılarından biri.