Yıldırım: İdam tek seferlik ölümdür

0
35

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, “Merkez Bankası’nın rezervleri 126 milyar dolara çıktı” dedi. Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

“Ekonomik göstergelerimiz 15 temmuz öncesinden daha iyi bir seviyeye geldi. Yatırım yapılacak ülke halen Türkiye’dir. Dün itibarıyla Türkiye’ye giren net para miktarı 1 milyar dolardan fazla. 

Çok önemli teşvik tedbirleri hazırladık, hayata geçiriyoruz. Ekonomiyi canlandıracak, üretimi artıracak çalışmalarımız olacak. KOBİ ve esnafın teminat yükü azalacak, krediye erişim kolaylaşacak”

Türk adaleti hesap soracak
FETÖ’nün darbe girişiminde şehit düşenlerin kanını döken herkesten hesap sorulacağını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Hesap sorulacak; FETÖ gelecek hesap verecek. Şehitlerimizin kanını döken herkesten hesap sorulacak. Hesabı sorarken intikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz. Adaletle hesap soracağız. Türk adaleti hesap soracak. İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için. O da tarafsız ve adil yargılamadır.

15 Temmuz sabahı dostlarımız şaşkın, beklemiyorlardı. Birbirlerini kutlarken bir şaşkınlık. Başladılar, darbeyi kınama yerine, darbecilerin nerede hata yaptıklarını anlatmaya başladılar. Sonunda da bir dahaki sefer darbede başarısız olmamak için ’10 altın kural’ açıkladılar. 10 değil, 100 bin kuralınız olsa da millet var karşınızda. Yağma yok, FETÖ gelecek hesap verecek. Şehitlerimizin kanını döken herkesten hesap sorulacak. Hesabı sorarken intikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz, Türk adaleti hesap soracak. Kimsenin yaptığı yanına kalmayacak. İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için.

FETÖ darbe girişiminden sonra kanlı yüzünü gösteren PKK terör örgütü başındaki baronlar bu kanın hesabını verecekler. Türkiye düşmanlarının kurdukları her türlü tezgah bozulacak. Kiralık ruhlar, katiller en ağır şekilde adalette hesabını vermeye başladılar. Bu ülke için can veren şehitlerin, vatanımızdır, ülkemizdir, ay yıldızlı bayrağımızdır. Şehitlerimizin emanetine gözümüz gibi bakacağız. 

14 yıldır bu Gazi Meclis çatısı altında toplanan AK Parti aşkla, şevkle hizmet etmeye devam edecek. AK Parti Türkiye’nin partisidir, 79 milyon vatandaşımızın partisidir. AK Parti davası, millet davasıdır.

Geçtiğimiz hafta yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Şehit ve gazilerimizi daha yakından tanımak ve onlar için hazırlanan projeleri değerlendirdik. İhtiyaçlarına göre gerekli düzenlemeleri yaptık. Çankaya Köşkü’den TİM üyelerini kabul ettik. İşsizliğe dair istatistikler yayınlandı. İşgücüne katılım yüzde 52,5’la rekor düzeye ulaştı. Terör gelmiş, darbe girişimi olmuş hiç ama hiç ekonomimiz zerre etkilenmiyor. Ekonomik göstergelerimiz 15 Temmuz öncesinden daha iyi durumda. Merkez Bankamız, asla bir kuruş piyasaya verme ihtiyacında duymadı. Merkez Bankası rezervleri 120 milyardan, 126 milyar dolara çıktı. Türkiye’de darbe olacak, ekonomide istikrar bozulacak, Türkiye’den paralar çıkacak diyorlardı ya, hepsi koca yalan. Dün Türkiye’ye giren para miktarı çıkandan 1 milyar dolar daha fazla. Yatırım yapılacak ülke hala Türkiye.

10 Ağustos akşamı, 27 gün boyunca devam eden demokrasi nöbetlerinin finalini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde gerçekleştirdik. 10 Ağustos 2014’te Recep Tayyip Erdoğan vatandaşın oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı oldu.”