Yeni Rolls Royce’ta parti yapmak mümkün

0
171

Çok kazanan ünlü bir yıldız ya da şarkıcı mısınız? Müzik kayıt stüdyosundan bile daha iyi bir sese sahip bir arabanın hayalini mi kuruyorsunuz? Peki ekstra bir yarım milyon dolarınız da var mı? Eğer bu sorulardan herhangi birine cevabınız “evet” ise, fazla uzağa bakmanıza gerek yok: Rolls-Royce tam da size uygun bir araba tasarladı.

Fortune’da yer alan habere göre, Rolls-Royce’un “Inspired by Music” (Müzikten esinlenmiş) edisyonu, zengin arkadaşlarınızla partilemeniz için müthiş bir fırsat sunuyor. İç kısmı siyah ve bronz, dışı ise “lirik bakır” rengi olan otomobilin renkleri yalnızca en iyi audio sistemlerinde kullanılan bakırı çağrıştırıyor. Zaten Rolls-Royce’un yeni modelinin içinde de ön panelden, kapı kollarına, hoparlör ızgaralarına kadar her detayda bakırdan yararlanılmış.

Ancak tabii ki, Rolls Royce’un asıl göz alıcı ve de kıskandıran özelliği, ses sistemi. Arabanın içini tam olarak doldurması amacıyla ses iki bas hoparlör, yedi küçük hoparlör ve yedi adet de orta dereceli hoparlörden oluşan 1300 Watt, 18 kanallı bir sistem aracılığıyla yayılıyor. Aracın tavan döşemesindeki iki ‘uyarıcı’ hoparlör ise, sesi dinleyicinin kulak seviyesine getirmede kilit rol oynuyor.

Peki ya dışarıdan gelen ses/gürültü rahatsız etmiyor mu? Hayır; böyle bir şeye müsaade edilmiyor. Rolls-Royce’un konuyla ilgili açıklamasında şöyle deniliyor: “Mikrofonlar düzenli olarak ortamdaki ve dışarıdaki gürültüleri denetliyor ve herhangi bir dış etkenin sürücünün müzik keyfini bozmaması için ses düzeyini otomatik olarak ayarlıyor.”