Yeni pazarlama trendleri

0
25

J. Walter Thampson Worldwide, tüketiciyi mercek altına alarak 2017 ve sonrası için yeni trendlerin neler olduğunu araştırdı. “The Future 100” isimli rapor markaları ve tüketiciyi yakından ilgilendiriyor. İşte bu rapordan seçtiğimiz ilginç satırbaşları…

1- Moda ve teknoloji birleşecek. Giyilebilir teknolojilerin yanı sıra, moda alanında kişilerin duygularını yansıtabilen kıyafet tasarımları dikkat çekecek. Kişinin kan akışının hızlanması ile birlikte rengi değişen kıyafetler, modacılar tarafından tasarlanacak.

2- Turizm sektöründe paket seyahat programları kişiselleşecek. Ücret ödenerek herkes için tasarlanan deniz yolcuğu paketleri yerine kişilerin bu paketleri kendi talepleri doğrultusunda kişiselleştirebilecekleri ürünler dikkat çekecek.

3- Sağlık alanında sesle tedavi yöntemlerine, yeni meditasyon tiplerine yönelim görülecek. Perküsyon aletleri, ses çıkaran çanaklar, meditasyonda kullanılan rahatlatıcı etkiye sahip ses çıkaran aletler gibi araçların da popülaritesi artacak.

4- “Health” (sağlık) ve hedonizm kavramlarının birleşmesinden “healthonism” gibi yeni bir kavram doğacak. Atık olarak karşımıza çıkan yiyecekler, tüketilebilir ve faydalı gıdalar olarak revizyona uğrayacak: Peynir altı suyunun, meyve kabuklarının ya da çekirdeklerinin yiyeceklere dönüştürülmesi gibi…

5- Yapay zeka ön plana çıkacak. Çocuklarla birlikte büyüyen, onlarla birlikte yaşayan oyuncaklar hayatımıza girecek. Çocukla sadece diyalog kurmakla kalmayan, onunla birlikte gelişerek birbirlerine yenilikler öğreten oyuncak teknolojileri gündemde olacak.
 
BÜYÜME
880 milyar TL’ye doğru
PricewaterhouseCoopers (PwC) ve TAMPF’ın işbirliğinde hazırlanan “Dönüşürken Büyüyen Türkiye Perakende Sektörü” başlıklı rapora göre son dönemdeki birleşmelere ve satın almalara rağmen Türkiye’de pazarın yüzde 67 oranında bölümü halen geleneksel perakendenin elinde bulunuyor. Toplam perakende sektörü, son beş yıllık performansın ışığında yıllık ortalama yüzde 9 büyüyerek 2018 yılında 880 milyar TL’lik ciroya ulaşacak. Bu rakam içinde organize perakendenin payı giderek artacak. Türkiye genelinde halen 360 olan AVM sayısı 2018 sonunda 415’e, AVM’lerdeki kiralanabilir satış alanı ise 10,5 milyon metrekareden 13 milyon metrekareye çıkacak.