Yeni havalimanına 10 dakika

0
74

DÜNYA ÇAPINDA BİN 400’DEN FAZLA oteli bulunan Radisson Hotel Group, Türkiye’nin İstanbul dışındaki iş ve eğlence alanı pazarlarında daha da büyümeyi planlıyor. Radisson Hotel Group Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Kıdemli Bölge Direktörü Stephanie Aboujaoude, “Uzun vadede vizyonumuz gerek misafir gerek yatırımcı gerekse personel tarafında dünyanın en çok tercih edilen, en iyi üç otel şirketinden biri olmak” diyor. Mayıs 2018’de hizmet vermeye başlayan Park Inn by Radisson, İstanbul Odayeri projesi ise Group’un İstanbul’daki son yatırımlarından biri. İstanbul’un yeni uluslararası havaalanına on dakika mesafede bulunan otel ile stresten uzak, iyi yemeklerin ve eğlenceli ortamların sunulacağı bir atmosfer yaratılmaya çalışılıyor. 2018 yılında iki yeni açılış daha yapılacağının haberini veren Aboujaoude, “Trabzon’da açacağımız Radisson BLU, Ordu ve Samsun’dan sonra Karadeniz’deki varlığımızı pekiştirecek. Ayrıca, Radisson BLU Vadistanbul ile de İstanbul’da başka bir  önemli açılışa imza atacağız” diyor. Radisson Hotel Group bünyesine ilk olarak 2006 yılında katılan Aboujaoude ile Radisson Hotel Group’un Türkiye’deki büyüme planlarını, yeni havalimanına yakın mesafedeki İstanbul Odayeri projesini ve yeni projelerini masaya yatırdık.

Radisson Hotel Group’un yeni yatırım planlarından ve projelerinden bahseder misiniz? Radisson’un  Orta Doğu ve Türkiye’deki büyüme planları hakkında bilgi alabilir miyiz?
Radisson Hotel Group bölgedeki en hızlı büyüyen otelcilik şirketi portföylerinden birine sahip. Orta Doğu ve Türkiye portföyümüzde ise 84 otel ve işletimde ve gelişim aşamasında olan 0 bin oda bulunuyor. Türkiye’de yaşanan yakın tarihli güçlüklere rağmen ülkenin turizm potansiyeline olan inancımızı hiç kaybetmedik.
Bu yıl pazarda olumlu bir düzelmeye tanıklık ettik, bunun sonucunda da hem gelecek performansımızı hem de diğer geliştirme faaliyetlerimizi önümüzdeki aylarda hızlandırmayı öngördük. Bugün itibarıyla 20 otelimiz, hizmet vermekte olan 3 bin 500’den fazla odamız ve inşası devam eden üç ayrı otelimiz bulunuyor. Bu üç otelle portföyümüze yaklaşık 800 oda daha eklenecek.

Park Inn by Radisson, İstanbul Odayeri projesinden bahsedebilir misiniz? Misafirleri neler bekliyor?
Park Inn by Radisson, İstanbul Odayeri bizim Türkiye’deki en yeni otel açılışımız. Otel, İstanbul’un Avrupa yakasında gelişmekte olan önemli bir semtinde yer alıyor. İstanbul’un yeni uluslararası havaalanına on dakika mesafede. Dünyanın en işlek havaalanlarından biri olacağı öngörülen bu havaalanının yakın çevresinde şüphesiz talep artışı olacak. Park Inn by Radisson stresten uzak bir deneyim yaşatan, iyi yemekler ve eğlenceli ortamlar sunan üst orta ölçek otel markamızdır. Oteldeki ekibimizin amacı tüm misafirlerimize mutluluğu garanti eden, dostane ve kişiye özel hizmet sunabilmek. Otel iki ana segmente hizmet verecek. İlk olarak, açılacak yeni havaalanına yakın olmamızdan ötürü, yurtiçi ve yurtdışı iş amaçlı seyahat edenlerin rağbet edeceğini düşünüyoruz. İkinci olarak da, otel İstanbul Golf Kulübü’nü ve Kemer Country Binicilik Kulübü’nü içine alan modern bir yerleşim alanının yanında, yemyeşil bir alan üzerinde yer alıyor. Doğaseverler otelin çok yakınındaki Forestanbul Doğa Macera Parkı’na ve Ayvad Bendi Milli Parkı’na bayılacak.

Radisson Hotel Group bünyesinde bulunduğunuz süreç içerisinde başınızdan geçen unutamadığınız bir anınız var mı?
Evet. Radisson Hotel Group’un kurucusu Curtis L. Carlson’un kızı Marilyn Carlson Nelson ile güzel bir anım var. Dubai’deydi ve benim çalıştığım Radisson Blu Hotel, Dubai Deira Creek otelinin açılışına gelmişti. Marilyn, Carlson Group’un (Radisson Hotel Group’un o zamanki sahipleri) CEO’suydu ve ben de otelin halkla ilişkiler müdürüydüm. Ona oteli gezdirirken ki zarafetini ve nezaketini unutamıyorum, beni çok rahatlatmıştı. Önünde saygıyla eğilmiştim ve benimle bu kadar çok zaman geçirmesi, ona söylediğim ve gösterdiğim her şeye ilgiyle yaklaşması beni çok şaşırtmıştı.
 
Türkiye Radisson için nasıl bir pazar ve Türk tüketici profilini nasıl değerlendirirsiniz?
Şu anda Türkiye’de iki markamızla faaliyet gösteriyoruz: Radisson Blu ve Park Inn by Radisson. Türkiye bizim için bu yılın başarı hikayelerinden biri oldu ve son 6-12 aylık dönemde işletmemizin büyümesine oldukça pozitif katkı sağladı. Yurtiçi turizmdeki artışı gözlemlemek bizi oldukça memnun etti ve bu artış Türkiye’deki bütün otellerimize fayda sağladı. Orta Doğu bölgesinden birçok ziyaretçiyi İstanbul’daki otellerimizde ağırladık. Seyahat severlerin markayı tanımasının ve Orta Doğu’nun İstanbul gibi pazarlardaki ticareti desteklemesinin de yardımıyla, bu ziyaretler Orta Doğu’daki varlığımızı kuvvetlendirmemize tartışmasız katkıda bulundu. Radisson Hotel Group çok kısa zaman önce Radisson Collection, Radisson & Radisson RED’in bölgeye ve Türkiye’ye girişini kapsayan yeni markaların duyurusunu yaptı. Yeni markaların her birinin Türkiye’de büyüme potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz.
 
Radisson’un 2018 yılı sonuna kadar dünyada ve Türkiye’de öngördüğü yatırım ve iş hacmi planlarını değerlendirir misiniz?
Radisson’un 2018’in ikinci yarısı konaklama sonuçları:
Şirket tarihindeki en iyi EBITDA’yı gördük ve beş yıllık operasyon planı girişimlerinin tümünde çok iyi aşama kaydettik. Çeyrek yılda
40,4 milyon euro’luk EBIDTA’ya (yüzde 42,3’lük artışa) ve yüzde 15,9’luk EBITDA marjına (4,7 yüzde puanlık artışa) ulaştık. Gelir de benzer biçimde, yenileme aşamasındaki oteller dahil olmak üzere yüzde 5,6’lık (13,7 milyon euro) artışa imza attı