”Yapısal reform şart”

0
20

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, yapısal reformların büyümeyi hızlandırdığını ve dış şoklara direnci artırdığını söyledi.

ECB’nin Portekiz’de düzenlenen konferansında konuşan Draghi, ”Son dönemlerde Avrupa’da ekonomik koşullar bir nebze iyileşti. Fakat büyüme her yerde çok düşük” değerlendirmesinde bulundu.

Draghi, Euro Bölgesi’nin ekonomik görünümün bugün itibariyle son 7 yılın en parlak seviyesinde olduğunu, ancak büyümenin bir süre daha kriz öncesi seviyelerin altında kalmasının beklendiğini söyledi. 
 
“Para Politikası ekonomide arzu edilen yönde çalışıyor. Büyüme toparlanıyor ve enflasyon beklentileri yükseliyor” diye konuşan Draghi, “Ancak bu durum bizim zorluklarımızı sona erdirmiyor. Konjonktürel bir toparlanma tek başına Avrupa’nın tüm problemlerini çözemez” dedi.
 
Euro Bölgesi’nde büyümenin artırılması için yapısal reformlara ihtiyaç olduğunu ve şu ana kadar başta Portekiz olmak üzeren birçok Avrupa ülkesinde yapısal reformlarda önemli ilerleme sağlandığını ifade eden Draghi, yapısal reformların büyümeyi hızlandırdığını ve dış şoklara direnci artırdığını söyledi.

Yapısal reform yapmamak için bir neden olmadığını kaydeden Draghi, bu reformların uzun vadeli büyümeye ivme kazandıracağını ifade etti.