Yabancıların borsadaki alımları 1,6 milyar doları aştı

0
29

Borsa İstanbul’da, yabancı yatırımcılar haziran ayında alımlara devam ederek yılın ilk yarısındaki net alış tutarını 1 milyar 628 milyon dolara çıkardı.

AA muhabirinin Borsa İstanbul verilerinden derlediği bilgilere göre, borsada, mart ayındaki 48 milyon dolarlık net satış dışında, aylık bazda yılbaşından bu yana net alım yapan yabancı yatırımcılar, haziran ayını da 261 milyon dolarlık alımla tamamladı.

Yabancı yatırımcının, hazirandaki 261 milyon dolarlık alımıyla yıl başından bu yana gerçekleştirdiği net alım tutarı 1 milyar 628 milyon dolara yükseldi.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, geçen ay yabancı yatırımcıların alışlarının desteği ile TL bazında yüzde 2,97, dolar bazında ise yüzde 3,16 yükseliş kaydetti.

Yabancılar haziranda en çok Türk Hava Yolları hissesi aldı 
Yabancı yatırımcılar 84,1 milyon dolarlık net alımla geçen ay en çok Türk Hava Yolları hissesi tercih ederken, en fazla satış yaptıkları hisse senedi ise 40,7 milyon dolar ile Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı oldu. 

Haziran ayında yabancı yatırımcıların en çok net alım yaptığı hisse senetlerinde Türk Hava Yolları’nı 68,8 milyon dolar ile Global Yatırım Holding, 45,1 milyon dolar ile İş Bankası (C), 22,9 milyon dolar ile Akbank ve 19,9 milyon dolar ile Petkim izledi. 

Yabancı yatırımcı tarafından Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın ardından haziranda en fazla satışın yapıldığı hisse senetleri ise 21,7 milyon dolar ile Koza Altın, 14,6 milyon dolar ile Turkcell ve 10,6 milyon dolar ile Vestel oldu.