Xiaomi ilk yarıda 35 milyon telefon sattı

0
41

Çok yakın bir zamanda Türkiye’deki kullanıcılarla buluşması beklenen Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, yılın ilk yarısında 35 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Şirketten paylaşılan bilgilere göre akıllı telefon satışları yüzde 33 civarında artmış durumda.

Teknoyo‘nun haberine göre, Yaklaşık 5 yıl önce kurulan ve özellikle Çin’de iddialı satış rakamlarına imza atan şirket, 45 milyar dolar değerlemeye ulaşmayı başardı.

Xiaomi’nin yılın ilk yarısında imza attığı bu başarı şirketin aslında akıllı telefon devlerine nasıl meydan okuduğunu da özetliyor. Şu anda akıllı telefon satışı konusunda üçüncü sırada yer alan şirketin, 2015 yılında 100 milyon adet akıllı telefon satışına imza atması bekleniyor.

>> Hugo Barra Xiaomi’nin başına neden geçti?

Bu artışın sebebi ise Xiaomi’nin artık Çin dışındaki birçok ülkede de yer alması. Geçtiğimiz aylarda Brezilya’da satışlara başlayan şirket yıl sonuna kadar farklı ülkelerdeki kullanıcılarla buluşacak. Bu ülkelerin başında ise Türkiye bulunuyor. Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de ofis açan şirketin çok kısa bir zamanda Türk kullanıcılarla buluşacağını paylaşalım.