Williams: FED bu yıl faiz artırımına başlayacak

0
32

San Francisco Fed Başkanı John Williams, faiz artırımının FOMC’nin her toplantısında masada olacağını, ekonomik verilere göre faizler konusunda karar verileceğini söyledi. 

ABD’de ilk çeyrekte ekonomik verilerde yaşanan zayıflığın bir anomali olduguna inandığını, ilk çeyrek verilerinin ekonomiye ilişkin görüşlerini değiştirmediğini belirten Williams, “Konut başlangıçları verisine çok fazla önem verilmemeli. Yılın geri kalanında verilerin daha iyi gelmesini bekliyorm. Trendin üzerinde büyümenin sürmesini ve işsizliğin yüzde 5’in altına kaymasını bekliyorum” diye konuştu.

Fed’in ilk faiz artırımının zamanlamasının önemi olacağını, ancak bunun para politikasının normalleşmesi yolunda sadece bir ilk adım olacağının unutulmaması gerektiğini de belirten Williams, “Para politikasının normalleşmesi yaklaşık 3 yıl alacak” dedi.

Williams, Fed’in bu yıl büyük olasılıkla faiz artırımana başlayacağını ve faizleri gelecek birkaç yılda daha normal seviyelere yükselteceğini söyledi. 
   
Singapur’da düzenlenen Asya bankacılık ve finans sempozyumunda konuşan Williams, “Faiz oranları büyük olasılıkla bu yıl içinde artırılaca ve artarıklar gelecek birkaç yılda kademeli şekilde devam edecek. Gelecek birkaç yılda faizler daha normal seviyelere doğru hareket ettirilecek” dedi.