Viyana kökenli kuyumculuk mirası 130 yıldır devam ediyor

0
72

Adler’in yeni koleksiyonundaki inci kolye ilhamını ve adını Aztekler’in atası sayılan “Nahua”dan alıyor. Efsaneye göre, yok oluştan önce pek çok halk ve bir çok güneş yaratılmıştı. Bu etnik grup, güneşin yok oluşuna karşı mücadele ediyordu… Zamanın akışı da bu yaşamsal misyonla şekilleniyordu… Güneş taşı diye de adlandırılan Aztek güneş takvimi olağanüstü bir astrolojik çalışmanın ürünüydü. Nahua adlı kolye bu mitolojinin bir simgesi gibi….
Başroldeki 13.10 karatlık damla kesim pırlanta, su damlasını anımsatan iki sıra inci arasında yükselmekte olan güneş gibi duruyor; Art arda gelince bakırımsı bir renge bürünen Filipinlerin 36 adet altın renkli incisi ve Avustralyanın 76 adet beyaz Keshi incileri benzersiz parlaklığıyla büyülüyorlar. Öyle parlaklar ki, dayanılmaz bir dokunma arzusu yaratıyorlar. Kolyenin merkezinde bulunan 295 adet pırlantayla bezeli parça, tüylü bir Aztek başlığını andırıyor. Sihirli bir etkisi varmış gibi duran “başlık” gerçek bir tılsım gibi… Ve güneşin ruhunu taşıyormuşcasına hayat dolu. Güneş ışınlarını anımsatan damla kesim pırlantalar, başlığın tüylerini temsil ediyor.
Kolye üzerinde tılsımın yerini değiştirerek ya da nadir pırlantasını yüzük olarak kullanarak kendi yazgınızı kontrol edebilirsiniz. Bir dilek tutun, bir hayal kurun ve güneşin enerjisinin taşlardan yayıldığını hissedin. Size eşlik edecek ve sizi koruyacaktır…