Vergi borçlarına yeniden yapılandırma geliyor

0
41

Darbe girişiminin ardından alınan önlemler konusunda bilgiler veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi borçları için yeniden yapılandırma hakkı getirileceğini söyledi. 
   
NTV canlı yayınında açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi borçlarına kolaylık sağlanacağını belirtti ve yeniden yapılandırma hakkı getirileceğini söyledi.

Ağbal, “Vergi borçlarına yeniden yapılandırma getiriyoruz. Daha önce yapılan yeniden yapılandırmayı ihya etmek yerine bir kez daha yeniden yapılandırma yaptık. 30 Haziran 2016 tarihine kadar vergi borcu ve sigorta primi borcu olanlara taksitle yeniden yapılandırma getiriyoruz.

Peşin ödemeye büyük bir teşvik getiriyoruz. 18 aya kadar taksit uygulayacağız. Şu anda vergide 90 milyar TL tutarında yeniden yapılandırılacak tutar var.

4,5-5 milyon vatandaşımız bu düzenlemeden yararlanacak. Vergi+prim olarak 160 milyar TL tutarı yeniden yapılandırmış olacağız. İhtilaflı kamu alacakları için bir yeniden yapılandırma getiriyoruz. Son 5 yıla ilişkin olarak matrah artırımı düzenlemesi yapıyoruz kasa ve ortaklardan alacak hesaplarına ilişkin de düzenleme yapıyoruz, dolayısıyla stok düzenleme imkanı getiriyoruz. Matrah artırımı yapan mükelleflere geçmişe dönük vergi incelemesi yapmayacağız. Sadece yurt dışı değil yurt içindeki kayıt dışı varlıklara kayıt imkanı tanıyoruz.

Sadece yurt dışı değil yurt içindeki kayıt dışı, yastık altı varlıklara kayıt imkanı tanıyoruz, onları da varlık barışından yararlandıracağız. Devlet personel rejimi ile ilgili zaten bir çalışmamız var ama bugün karşılaştığımız durum çok farklı. Ekonominin içinde olan herkes hiçbir endişe etmesin, ekonominin kuralları aynı şekilde işliyor. Şu anda yaşadığımız 1-2 günlük bir dalgalanma.” dedi.