Vakıf Emeklilik, fon büyüklüğünde 5 milyar TL’yi aştı

0
47

Vakıf Emeklilik, fon büyüklüğünde ulaştığı yüksek büyüme rakamıyla Bireysel Emeklilik sektöründeki pazar payını büyütmeye devam ediyor. 7 Nisan 2017 tarihli Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) verilerine göre Vakıf Emeklilik, devlet katkısı dâhil fon büyüklüğünde 5 milyar TL’yi aştı, 470 bin katılımcı sayısına ulaştı.

Vakıf Emeklilik’in ulaştığı başarıyı değerlendiren Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Özgür Obalı, emin adımlarla büyüdüklerini belirterek, “2017 yılında, Otomatik BES’ten aldığımız güç ile birlikte, katılımcı sayımızı artırmak ve katkı payındaki artışımızı sürdürmek istiyoruz.” diye konuştu. 

Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeki fon büyüklüğü ise sene başından 7 Nisan 2017 tarihine kadar devlet katkısı ile birlikte 65 milyar TL’yi aştı. Aynı dönem itibariyle katılımcı sayısı da 6 milyon 750 bini aştı.

Nisan ayında kamu personelinin de Otomatik BES’e dâhil edilmesi ile ilgili de görüşlerini bildiren Obalı; “1 Nisan itibari ile birlikte Otomatik BES’e dâhil olan birçok şirketle birlikte özellikle kamu kurumlarında farkımızı ortaya koyduk. 670 kamu kurumu ile 366 binden fazla kamu çalışanını, kamu kurumlarına özel tasarladığımız OKS Şubemiz ile entegre hale getirerek sorunsuz bir şekilde sisteme dahil ettik.” dedi.

1 Nisan 2017 itibari ile kamu kurumlar ve 250-999 arası çalışana sahip şirketlerin Otomatik BES’e dâhil olması ile birlikte sektörün öncü şirketi Vakıf Emeklilik toplam 1.000’in üzerinde firma ile sözleşme imzalayarak 621 binden fazla çalışanı sisteme dâhil etti.