Vaillant 2020’ye vites büyüterek koşuyor

0
40

Isıtma ve soğutma alanında premium bir marka olan Vaillant  Türkiye 2016 yılı için belirlenen hedefi ilk dokuz ayda yakalamayı başarırken, 2020 yılına kadar da iş hacmini ikiye katlamayı öngörüyor.

Vaillant Türkiye CEO’su Dr.Axel Busch, Türkiye’de inşaat sektöründeki canlılığın da etkisiyle şirketin 2016’nın ilk dokuz ayında cirosunu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 büyüterek 250 milyon TL’ye ulaştıklarını belirtti.

Vaillant Türkiye’nin 2016 yılı dokuz aylık performansı ve gelecek hedeflerinin paylaşılması için düzenlenen basın toplantısında konuşan Dr. Busch, Türkiye’de 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiklerini belirterek, şu bilgileri verdi: “2016 yılında, hükümetin konut satışını özendirme çalışmaları ile inşaat sektörü faaliyetlerini hız kesmeden sürdürdü. Önümüzdeki dönemde de Türkiye’ye yatırım yapmaya ve büyümeye devam edeceğiz. Vaillant, Türkiye’de şu anda yaklaşık 1.4 milyon hanede tüketicilere hizmet veriyor. 2020 yılına kadar yenilenebilir enerji ürünlerinde ilk akla gelen marka olmak için enerji bayiliği konseptini geliştirerek büyütmeyi hedefliyoruz. Ürün gamımızı soğutma alanında geliştirerek hem ısıtma, hem de soğutma alanında önemli bir oyuncu olmayı amaçlıyoruz. Bu planlar çerçevesinde 2020 yılında iş hacmimizi ikiye katlamak istiyoruz.”

Türkiye, Avrupa’nın 2. büyük ve en düşük fiyatlı kombi pazarı
Dr. Busch konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye kombi pazarı, 850 – 900 bin adetten oluşuyor. 10’u aşkın marka ile yoğun rekabetin yaşandığı bir pazar olan Türkiye, Avrupa’nın en büyük ikinci pazarı. Aynı zamanda, Avrupa’nın en düşük fiyatlı pazarı olma özelliğine de sahip. Vaillant Group olarak, dünya trendleri ile paralel olarak dijitalleşiyoruz. Akıllı ve entegre ürünlerimiz ile enerji maliyetlerini düşürme hedefiyle çalışıyoruz. Verimli, dönüştürülebilir, yenilenebilir ve sürdürülebilir ‘yeşil’ ürünlerimiz ile çevre korumayı destekliyoruz.”

Erol Kayaoğlu: 2020’ye kadar sürdürülebilir büyüme hedefliyoruz
Toplantıda, Vaillant Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erol Kayaoğlu da bir konuşma yaptı. Vaillant’ın Türkiye’de yüzde 14 pazar payıyla faaliyet gösterdiğini belirten Kayaoğlu, şunları söyledi: “Yılın ilk 9 ayında ısıtma alanındaki yüzde 20’lik büyümenin yanı sıra Split klimada bir önceki yıla oranla yüzde 40’lık büyüme kaydettik ve VRF (Merkezi Soğutma Sistemi) alanına hızlı bir giriş yaparak başarımızı taçlandırdık. 2017 yılı için de olumlu beklentilerimiz var. Kentsel dönüşüm çalışmaları, inşaat sektöründeki büyüme ve doğal gazın yeni yerleşim yerlerine girmesinin sektörümüze olumlu etkileri olacaktır.”

Kayaoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: “Avrupa’daki Enerji Verimliliği yönetmelikleri doğrultusunda 20-20-20 stratejisi benimseniyor. Yani yüzde 20 daha az gaz kullanımı, yüzde 20 daha fazla verimlilik ve yüzde 20 yenilenebilir enerji kullanımı. Bu doğrultuda biz de 2020 yılı hedeflerimizi revize ettik. Vaillant Türkiye olarak 2020’ye kadar sürdürülebilir büyüme hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrutusunda, bugün 45 olan Enerji Danışmanı bayi sayımızı bu yılın sonunda 60’a, 2017 yılında ise 75’e çıkaracağız. Türkiye pazarında sadece biz 250 kadrolu tekniker ile hizmet veriyoruz. Tüm çalışmalarımızı tüketici memnuniyetini daha da artırma yönünde kurguluyoruz.”

1874 yılından beri dünyada 60’dan fazla ülkede 30 milyon müşterisine ısıtma ve soğutma alanında çözüm üreten Vaillant Group,  dünya genelinde 12 fabrikada üretim yapıyor. Vaillant Türkiye’de 24 yıldır tüketicilere hizmet veriyor.