​Ünlü Portföy’den esnek çıkışlı yeni nesil anapara korumalı fonlar

0
110

ÜNLÜ & Co’nun bünyesindeki ÜNLÜ Portföy, yüksek katılım oranı ve esnek çıkış imkanı sunan yüzde yüz anapara korumalı yeni nesil fonlarını, 28-29 Haziran tarihlerinde halka arz ediyor.

ÜNLÜ & Co,  kazancını artırmak isteyen ancak risk almaktan kaçınan yatırımcıların beklentilerini karşılamak amacıyla tasarladığı “yeni nesil anapara korumalı fonlar” ına bir yenisini daha ekliyor. Haziran ayı başında ilk tertip yüzde yüz anapara korumalı fon ihracını gerçekleştiren ÜNLÜ Portföy, yatırımcılardan gelen talebi karşılamak için 6 ay vadeli, yüzde yüz anapara korumalı yeni tertip fonları da 28 – 29 Haziran tarihlerinde halka arz etmeyi planlıyor. ÜNLÜ Portföy tarafından tasarlanan yeni nesil anapara korumalı fonlar; gösterge varlığın üzerinde getiri olanağının yanı sıra esnek çıkış imkanı ile de yatırımcılar için ciddi bir alternatif yatırım aracı olma özelliği taşıyor. 

28-29 Haziran tarihlerinde halka arz edilecek ve vadesi 30 Aralık 2016 olan fonların alımı için alt limit 10,000 TL olacak. Erken çıkış komisyonu bulunmayan Fon, tüm aracı kurumlardan kolaylıkla satın alınabilecek.

ÜNLÜ Portföy Genel Müdürü Murat Gülkan, hisse senetleri piyasasının bireysel yatırımcıların tasarruflarından aldığı payın çok düşük olduğuna dikkat çekerek;   “Türkiye’de hem tasarrufların artması ve sermaye piyasalarının derinleşmesi hem de  bireysel yatırımcıların Borsa İstanbul’un potansiyelinden yararlanması için fon endüstrisine büyük görevler düşüyor. Bu sebeple, ÜNLÜ Portföy olarak, bireysel yatırımcıların Borsa İstanbul’un potansiyelinden yararlanmalarına olanak sağlamak amacıyla Haziran ayında yeni nesil anapara korumalı fonların ilkinin ihracını tamamladık. İkincisini de 28 -29 Haziran tarihlerinde halka arz edeceğiz.” dedi Yeni nesil anapara korumalı fonlarla, yatırımcılara önemli getiri fırsatları sunduklarının altını çizen  Gülkan, şunları ekledi: “Anapara korumalı fonlar doğru tasarlandığında yatırımcılar için çok faydalı ürünler. ÜNLÜ Portföy olarak tasarladığımız anapara korumalı fonlarda gösterge varlığa göre en iyi getiriyi sağlama amacı taşıyoruz. Bunun için riski mümkün olduğunca alt seviyelerde tutarken, yüksek katılım oranıyla getiriyi artırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca yatırımcılara erken çıkış imkanı sunuyoruz. Yatırımcılarımız fondan çıktıklarında bir erken çıkış komisyonu da ödemeyecekler. Bu da yatırımcılara vade tarihinden önce de piyasaların uygun fırsatlar sunduğu durumlarda getirilerini realize etme imkanı verecek.”