Ünlü milyarder Formula 1’i satın aldı

    0
    71

    Milyarder iş adamı John Malone’un sahibi olduğu ABD  merkezli medya şirketi Liberty Media, dünyanın en önemli motor sporları organizasyonları arasında yer alan Formula 1’i satın alma konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

    Şirketin internet sitesinden yapılan açıklamada, uzun süredir devam  eden görüşmelerin ardından anlaşmaya varılarak Formula 1’i satın alma sürecinin  resmi olarak başlatıldığı belirtildi.

    Liberty Media, yeni anlaşma kapsamında Formula 1’e 4,4 milyar dolar öz  kaynak yatırımında bulunacak ve 4,1 milyar dolarlık borcunu da sahiplenecek.

    Açıklamada, ilk olarak Formula 1’in en büyük hissedarı İngiliz özel  sermaye şirketi CVC Capital’den organizasyonun yüzde 18,7’lik payının satın  alındığı bildirildi.

    Anlaşmada yer alan protokollerin taraflarca onaylanmasının ardından  Formula’nın tüm hisselerinin el değiştirerek Liberty Media bünyesine dahil  edilmesi planlanıyor.

    Formula 1’i 40 yıldır yöneten 85 yaşındaki başkanı Bernie Ecclestone,  bundan sonraki süreçte organizasyonun üst düzey yöneticisi (CEO) olarak  çalışacak. Başkanlık görevine ise ABD medya şirketi 21st Century Fox’un asbaşkanı Chase Carey getirilecek.

    Anlaşmanın tüm koşullarının yerine getirilmesi halinde toplam  değerinin 8 milyar doları bulması ve 2017’nin ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.