ÜNLÜ & Co, Türkiye’nin “En İyi Birleşme & Satın Alma Danışmanı” seçildi

0
153

Uluslararası finans çevrelerinin etkili ve saygın yayınlarından Euromoney Dergisi tarafından her ülkede sektörünün en iyilerine verilen “Euromoney Mükemmellik Ödülleri” (Euromoney Awards for Excellence) sahiplerini buldu.  “En İyi Birleşme & Satın Alma Danışmanı” (Best M&A House) kategorisinde Türkiye’nin en iyisi ÜNLÜ & Co oldu.
 
Türkiye’nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, şirket birleşme ve satın alma işlemlerindeki üstün performansı ve başarılı çalışmaları nedeniyle bu ödüle layık görüldü. Ödül, 9 Temmuz Perşembe akşamı Londra’da düzenlenen bir törenle ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut L. Ünlü’ye takdim edildi.
 
Euromoney yaptığı açıklamada; birleşme ve satın almalar yolu ile şirketlerin kurumsal stratejilerini başarmalarını sağladığı,  bölgeler arası satın alım işlemlerinin gerçekleşmesinin önünü açtığı ve M&A operasyonlarının doğal çetin şartları içerisinde lider olarak kalmayı başardığı için ÜNLÜ & Co’ya bu ödülü verdiklerini belirtti.
 
ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut L. Ünlü verilen ödül ile ilgili yaptığı açıklamada, “Finans çevrelerinin en saygın yayın organlarından birisi tarafından Türkiye’nin en başarılı ve en iyi birleşme & satın alma danışmanı olarak seçilmiş olmaktan gurur duyuyoruz. Bu ödül, müşterilerimizle kurduğumuz uzun ömürlü bağın bir sonucudur. 1996 yılında bağımsız bir finansal danışmanlık firması olarak kurulan ÜNLÜ & Co, günümüzde Türkiye’nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu olmuştur. Türkiye’yi doğru yatırımlarla buluşturmayı,  büyük bir ustalığa ve girişimci ruha sahip Türk şirketlerine de yurtdışına açılma sürecinde en büyük desteği sunmayı bir ilke edindik. Bugün Türkiye’nin dev şirketlerine birleşme ve satın alma konusunda danışmanlık veriyoruz. ÜNLÜ & Co olarak 2014 yılında 3,7 milyar dolarlık yabancı satın alma ve birleşme işlemini gerçekleştirmemiz ve bu ödüle layık görülmemiz de kararlılığımızın ve güvene dayanan müşteri ilişkilerimizin bir neticesidir” şeklinde konuştu. 
 
Daha önce de uluslararası finans dergisi ICFM (Intercontinental Finance Magazine) tarafından yılın M&A Firması, Yılın Borç Finansmanı ve Danışmanlık Firması seçilen ÜNLÜ & Co bu yıl ayrıca Avrupa İş Ödülleri’nde de (European Business Awards) “Ulusal Şampiyon” ilan edilmişti. 
 
ÜNLÜ & Co hakkında
1996 yılında bağımsız bir finansal danışmanlık firması olarak kurulan ÜNLÜ & Co bugün kurumsal finansman ve danışmanlık, borç finansmanı ve danışmanlığı, kurumsal yurtdışı satış ve hisse senedi satışları, küresel piyasalar ve varlık yönetimi çözümleri sunan lider bir yatırım ve varlık yönetimi hizmetleri grubu olmuştur. Türkiye’nin uluslararası şirket satın alma ve birleşmeleri, stratejik ortaklıkların oluşumu, blok satışlar ve halka arz işlemlerinde pazar lideri olan ÜNLÜ  & Co müşterilerine kurumsal finansman danışmanlık hizmetlerinin yanında, sendikasyon kredisi, satın alma finansmanı ve proje finansmanı gibi her türlü borç finansmanının yapılandırılması ve temin edilmesine yönelik olarak finansal danışmanlık hizmetleri ile tahsili gecikmiş alacak yönetimi, girişim sermayesi ve portföy yönetimi gibi varlık yönetimi hizmetleri de vermektedir. 

www.unluco.com
 
Euromoney hakkında
1969 yılında yayın hayatına başlayan ve İngilizce yayın yapan aylık dergi Euromoney,  Avrupa’nın iş dünyası ve finans haberciği alanındaki en büyük yayın gruplarından birisi olan Euromoney Institutional Investor PLC’nin amiral gemisidir. Derginin yayın içeriğinde global bankacılık, makroekonomi, sermaye piyasaları, borçlanma, hisse senetleri gibi konular yer almaktadır. Önde gelen şirketlerin CEO’larının ve üst düzey yöneticilerinin röportajlarına ve görüşlerine de yer veren derginin her yıl çeşitli kategorilerde verdiği Euromoney Mükemmellik Ödülleri (Euromoney Awards for Excellence) bankacılık başta olmak üzere finans çevrelerinde oldukça saygın bir yere sahiptir.

www.euromoney.com