Ülker Sports Arena satılıyor mu?

0
944

Fenerbahçe ve Anadolu Efes’ten sonra Pınar Karşıyaka ile Darüşşafaka Doğuş’un da Euroleague için vize almasıyla gündeme bomba gibi bir haber düştü. 

Süzcü’nün haberine göre, Ülker ile Fenerbahçe’nin, Ülker Sports Arena’nın devri için Doğuş Grubu ile pazarlık yaptığı iddia edildi. Doğuş’un daha önce yapılan teklife sıcak bakmadığı, Euroleague kuralları gereği en az 5 bin kişilik salonu olması gereken, ancak maçlarını oynadığı Ayhan Şahenk’in kapasitesi 3 bini geçmeyen Darüşşafaka’nın da wild card almasıyla kararını değiştirdiği ileri sürüldü.

SİNAN ERDEM OLMAZ

Darüşşafaka’nın, gruplar arasında anlaşma sağlanması halinde maçlarını Ülker Arena’da oynayacağı öğrenildi. Fenerbahçe’nin de sözleşmeye özel bir madde koyularak, kira bedeli ödemeden aynı salonda mücadele edeceği bildirildi. Sarı-lacivertli takımın, yüksek kira ücreti yüzünden Sinan Erdem’i kesinlikle kullanmak istemediği de ifade edildi. Ülker’in spor sponsorluğundan çekilme kararı yüzünden kulübe çoğu kez maddi katkıda bulunan Ferit Şahenk’in bu anlaşmayı imzalayacağı da belirtildi.

RAKAMLARLA ÜLKER ARENA

Temel atma: Kasım 2009
Açılış: 25 Ocak 2012
Maliyet: 200.000.000 TL
Kapasite: 13.800 (Basketbol) – 15.000 (Konser)