Ucuzlayan Türk hisseleri yatırımcıların radarında

0
33

Türkiye’de yaşanan başarısız darbe girişimiyle ortaya çıkan siyasi gerilim atmosferi borsada satış getirirken, ucuzlayan Türk varlıkları da yatırımcıların iştahını kabartıyor.
 
Bloomberg’te yer alan haberde, Türk varlıklarının bu hafta yaşanan yoğun satışların ardından yedi yılın en ucuz değerine gerilediklerine dikkat çekiliyor. Yatırımcılar salıdan beri Türk hisselerini takip eden ABD borsa yatırım fonuna 14 milyon dolar aktarırken, bu durum yatırımcıların üç ayın sonunda Türkiye’ye tekrar geri gelebileceklerinin işareti olarak da görülüyor.

Bu arada, bono yatırımcıları da ülkede fırsatların peşinde. Cenevre’deki Ram Capital’in yöneticilerinden olan ve 300 milyon dolarlık bir portföyü yöneten Öğeday Topçular, kriz başladığından beri değer kaybeden Akbank, İş Bankası, Yapı ve Kredi bankalarının dolar bazlı tahvillerinden küçük çaplı pozisyonlar aldığını belirtiyor.

Londra’da 68,5 milyar dolarlık bir fonu yöneten Newton Investment’ta gelişen piyasalar varlık yöneticisi Rob Marshall Lee ise, Türk hükümetinin otokratik yönelimi ve merkez bankasının bağımsızlığını kaybetmesi gibi nedenlerden dolayı zaten iki yıl önce de Türk varlıklarını ellerinden çıkardıklarını kaydediyor.

Öte yandan, Coca Cola İçecek AŞ’de hisse sahibi olan GAM Holding AG’nin İngiltere birimi darbe girişiminden sonra bazı hisseleri elinden çıkardıysa da, bu yıl yüzde 17 oranında değer kaybeden Coca Cola gibi şirketlere yeniden girebileceği bir nokta arıyor. Analistlerin tahminlerine göre, Coca Cola 2016 yılında kârını üçe katlayacak.

118 milyar dolarlık bir portföyü yöneten GAM’ın Londra birimi yöneticilerinden Tim Love, bu aşamada bir şey satmayı tercih etmeyeceğini, asıl sorulması gereken sorunun ne kadar ve ne zaman satın alınacağı olduğunu söylüyor.