Üçüncü havalimanının altyapısı Netaş’a emanet

0
56

Netaş, İstanbul’da yapılmakta olan üçüncü havalimanının tüm bilgi ve iletişim altyapısını kuracak ve beş yıl boyunca işletecek. 44 yıllık Ar-Ge tecrübesiyle Netaş, Cisco iş birliğiyle, İstanbul’un yeni havalimanında iletişimin modern, güvenilir ve kesintisiz sağlanması için projeye özgün yazılımlar ve mobil uygulamalar da geliştirecek.
Türk mühendislerinin uzmanlığıyla operatör altyapısı kurma yetkinliğini kullanacak olan Netaş, projeyle havalimanın içinde yer alacak tüm işletmelere tek bir altyapı üzerinden son teknoloji sabit ve mobil telekomünikasyon hizmeti sunacak.

Netaş bu proje ile yeni havalimanının içinde yer alacak havayolu şirketleri, restoranlar, otopark, duty free mağazaları gibi tüm işletmelere tek bir altyapı üzerinden, bir Telekom operatörü gibi, sabit ve mobil telekomünikasyon hizmeti sunabilecek.

Proje kapsamında, 4 bine’e yakın çekim noktası ile terminal ve otopark alanlarına wi-fi kapsaması sağlayacak olan Netaş, kuracağı bilgi ve iletişim altyapısı ile olarak 50 bin’e kadar ziyaretçiye kablosuz ağ hizmeti verilmesine imkan tanıyacak.

Netaş CEO’su C. Müjdat Altay, projeyle ilgili yaptığı açıklamada; “Yeni havalimanı projesinde yer almak bizleri çok heyecanlandırıyor. 50 yıllık deneyim, teknoloji birikimi, katma değer yaratma misyonumuz ve güçlü Ar-Ge’mizle projenin karmaşık ve iddialı iletişim altyapısını oluşturacağız. Havalimanının müşterilerine, kuracağımız ve işletmesini üstleneceğimiz bilgi ve iletişim altyapısı sayesinde hızlı ve kesintisiz iletişim deneyimi sunacağız” dedi.