Üç yeni iPhone geliyor fiyatlar düşüyor

0
31

2015’in ikinci yarısında, büyük olasılıkla da eylül ayında, Apple yeni iPhone’larını tanıtacak. Geçen yıla göre ise Apple bir yeni iPhone daha fazla çıkaracak.

iPhone 5S ve öncesinden alışık olduğumuz 4 inç ekranlı iPhone’lar yeni modelleriyle geri dönüyor. Apple küçük ekran iPhone’lara alışanların talebini bu yıl göz ardı etmeyerek 4 inç ekranlı iPhone’nu duyuracak. Beraberinde ise geçen yıl olduğu gibi 4.7 inç ve 5.5 inç ekran boyutlarıyla iki iPhone daha ortaya çıkaracak. Diğer bir deyişle iPhone 6S ve 6S Plus dışında 4 inç’lik 6C tüketici ile buluşacak.

Tüm modellerde LTPS paneller kullanılıyor. iPhone 6S Plus ve 6C’nin ekran tedarikçileri Japan Display, Sharp ve LG. Ayrıca Japan Display ve LG iPhone 6S’in ekranını üretecek. Kaynaklar ekranlarda Corning Gorilla Glass’ın yer alacağını belirtti.

iPhone 6S’te SIM kart zorunluluğu ortadan kalkıyor. Geçtiğimiz haftalarda Apple Insider’da yer alan habere göre, Apple SIM adı verilen bir hizmet sayesinde iPhone kullanıcıları akıllı cihazlarında SIM kartı olmadan, Apple’ın anlaşmalı olduğu GSM operatörleri ile çalışacak.