‘TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!’ için başvurular başladı

0
87

TÜSİAD tarafından, Türkiye’nin büyümesi ve kalkınmasında aktif rol oynayacak, vizyoner üniversite öğrencilerine, iş dünyasının deneyimlerini sunma amacıyla düzenlenen “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” yarışmasında yeni dönem başlıyor. Katılımcıların başvuru sırasında 30 yaşından gün almamış olmaları ve yurtiçi ya da yurtdışında bir üniversitenin ön lisans, lisans veya lisansüstü bölümüne kayıtlı olmaları gerekiyor.
Bir önceki dönemde Türkiye genelinde 73 il 152 üniversiteden 3.700’ü aşkın genç girişimcinin 1.426 projeyle başvurduğu yarışmada katılım rekoru kırılmıştı. TÜSİAD üyesi rehberlerle birlikte iş fikri geliştirme, eğitim kampı ve kendi alanlarında başarılı olmuş girişimcilerle doğrudan çalışma fırsatı sunmasıyla benzerlerinden ayrılan yarışmada geçen yıl 75.000 liralık birincilik ödülünü ortopedi hastalarına yönelik mobil tedavi çözümü ile Boğaziçi Üniversitesi ekibi Physhome kazanmıştı.

2018 dönemine yurtdışındaki öğrenciler de katılabilecek
TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Yarışmasına katılan öğrencileri önemli fırsatlar bekliyor. Silikon Vadisi girişimcisi ve akademisyen Steve Blank tarafından verilen “Bir Start-up Nasıl İnşa Edilir?” adlı online eğitimin yanı sıra, ön elemeyi geçen ekipler, İstanbul’da başarılı girişimciler ve iş insanlarının da katılacağı Eğitim Kampı’na alınacak. Eğitim Kampı’nın son gününde yarışmacı ekiplerden 12 tanesi TÜSİAD rehberleriyle eşleşerek 2 ay boyunca rehberlerin yönlendirmeleriyle fikirlerini geliştirecek ve iş planlarını oluşturacaklar. Geçen yılki yarışmadan farklı olarak bu yıl, yurtdışında okuyan öğrenciler de web sitesi üzerinden yarışmaya başvuruda bulunabilecekler.
 
Dev rehber ve jüri kadrosu

Bu sene de BASF Türkiye’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek yarışmanın final jürisinde Anadolu Grubu Yönetim Kurulu ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Girişimcilik Yuvarlak Masası Lideri Murat Özyeğin, BASF Türk CEO’su Buğra Kavuncu ve Allianz Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Aylin Somersan-Coqui yer alacak.
 
Sponsorları arasında ING Bank, Sabancı Üniversitesi, Mazars Denge, UBS, Allianz, IBM ve Yapı Kredi’nin de yer aldığı yarışmada, yarı finalist ekiplere rehberlik edecek ve onları 8 Mayıs’taki finale hazırlayacak TÜSİAD üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor:
 
– Pınar Abay, ING Bank Genel Müdürü
– Filiz Akdede, HP Genel Müdürü
– Hasan Aslanoba, Aslanoba Capital Yönetim Kurulu Başkanı
– Bahadır Balkır, Balorman A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
– Tayfun Bayazıt, Marsh & McLennan Türkiye Başkanı
– Öget Kantarcı, GittiGidiyor Genel Müdür
– İrem Oral Kayacık, Odak Group Yönetim Kurulu Üyesi
– Simone Kaslowski, Organik Kimya CEO’su
– Ebru Özdemir, Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi
– Tamer Saka, Kibar Holding CEO’su
– Defne Tozan, IBM Türkiye Genel Müdürü
 
Final 8 Mayıs’ta
Gençlere 8 aylık bir süreç deneyimi sunan yarışmanın büyük finali 8 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak. Ödül Töreninde canlı yayında projelerini sunacak finalist ekipler arasından üç tanesi 75.000, 50.000 ve 25.000 TL’lik para ödüllerinin de sahibi olacak. 
 
TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2018 Dönemi Yarışma Takvimi
Başvuruların alınması   16 Ekim – 30 Kasım 2017 (17:00’a kadar)
Ön eleme sonuçlarının açıklanması 8 Ocak 2018
Online Eğitim    8 – 28 Ocak 2018
Eğitim Kampı    6 – 10 Şubat 2018   
Rehberlerle Çalışma    11 Şubat – 7 Mayıs 2018
Ödül Töreni Hazırlık Kampı  5 – 7 Mayıs 2018
Ödül Töreni    8 Mayıs 2018
 
Yarışmaya başvurmak ve ayrıntılı bilgi almak için: www.bugenclikteisvar.com