​Türkiye’nin önde gelen sektörleri Demiral Makina ile limitleri zorladı

0
144

Demiral Makina tarafından bu yıl düzenlenmeye başlanan “Demiral Makina ile Limitleri Zorlayın!” etkinliğinin ilki 11 Mayıs 2016 Çarşamba günü gerçekleşti. Türkiye’nin önde gelen sektörleri Demiral Makina’nın düzenlediği “Limitleri Zorlayın!” etkinliğinde bir araya geldi. Intercity İstanbul Park’ta düzenlenen etkinlikte, takım tezgahları ve kesme teknolojileri gündeme taşınırken, sektör liderleri iş hayatında gösterdikleri performansı bir de Intercity Istanbul Park özel parkurlarında göstererek limitleri sonuna kadar zorladı. 

10 yılı aşkın süredir takım tezgahları ve kesme teknolojilerinde edindiği bilgi ve tecrübeleri ile yatırıma değer katan ürünler sunarak verimliliğin arttırılması yolunda üretici ile birlikte çalışan Demiral Makina, 11 Mayıs 2016 Çarşamba Intercity İstanbul Park’ta “Demiral Makina ile limitleri zorlayın!” etkinliğinde Türkiye’nin önde gelen sektörlerini buluşturdu.

50’den fazla sektörden 100’e yakın şirketin bir araya geldiği etkinlikte bir yandan takım tezgahları ve kesme teknolojileri, yatırıma değer katan ürünler, dünyaca ünlü markalar gündeme taşınırken diğer yandan iş hayatının rekabeti parkurlara taşındı. İş yaşamında limitleri zorlayan liderler bu kez parkurlarda limitleri zorlayarak, pistlerin keyfini çıkardılar. 

Verimliliğin arttırılması yolunda üretici ile birlikte çalışan Demiral Makina etkinliğine temsilcisi olduğu Union Tool, Big Daishova, Iwata Tool, JJ Tool, Big Kaiser ve Progressive markaların yurt dışından Türkiye yetkilileri de katıldı. 

Etkinlik gününde sabah kahvaltısında sohbet edip fikir alışverişi yapan liderler efsane yarış otomobili Caterham Süper 7 ile yapılan Drift şov ile havaya girdiler. 

Dünyanın en keyifli pistlerinden Intercity Istanbul Park’ta limitleri zorlayan etkinlikler…
4 ayrı grupta gerçekleşen etkinlikte Kick-Plate parkurunda direksiyon başına geçen liderler 60 km hızla parkura girerek kaygan zeminde spin atmayı deneyimlerken, efsane yarış otomobili Caterham Süper 7 koltuğuna geçen liderler Time attack parkurunda yaptıkları manevralarla hareket kabiliyetinin esnekliğine odaklandılar. Müze gezisinde otomobiller ve markalar hakkında detaylı bilgiler alan liderler Porsche Taxi etkinliğinde ise hız limitlerini zorlayarak iş hayatındaki performanslarını parkurlara taşıdılar. 

Parkur heyecanının ardından düzenlenen seminerler Demiral Makina Mehmet Tarkan Demiral sunumuyla başladı. Sunumda teknolojinin ve insan kaynağının öneminin altını çizen Demiral, “Türkiye’nin öncü sektörlerini bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin gelişiminde sanayi en önemli faktörlerden biridir. Sanayide farklılaşma ve dünya standartlarını yakalama ise ancak teknoloji yatırımı ve insan kaynağı yatırımı ile mümkündür. Verimliliği arttırmanın yolu birbirine sıkıca bağlı bu iki faktöre yatırımdan geçer.” dedi. 
Temsilcisi olduğu Union Tool, Big Daishova, Iwata Tool, JJ Tool, Big Kaiser ve Progressive markaları hakkında bilgi veren Demiral, “Dünya markalarını Türkiye’deki üreticilere sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Temsilcisi olduğumuz markalardan Union Tool PCB matkap sektöründe Japonya’da %80, dünyada %40 pazar payına sahip ve dünyanın en zor malzemesi karbür ve seramiği işleyebilen takım üretiyor. 1925 te kurulan Iwata Tool sert malzemede en hassas, en hızlı ve en uzun delikler açabilen matkap üreticisi. Dünyada lisanslı 5 tutma sisteminden biri olan BBT sisteminin yaratıcısı Big Daishova geniş ürün yelpazesini sahip. Türk üreticisinin verimliliğinin artmasında teknolojinin önemli olduğuna inancımız sonsuz.” dedi. 

Demiral sunumları ardından Tezmaksan sunumuyla devam eden seminerler öğle yemeği ile yerini tekrar parkurlara bırakırken, etkinlik için özel olarak hazırlanan ürün- makina gösterim alanında son teknolojiler gözler önüne serildi. Tezmaksan’ın distribütörü olduğu Brother marka CNC işleme merkezlerinde dünyanın en zor malzemesi karbür frezelenerek, diş çekilerek ve delinerek işlendi. 29 dakika içinde 1.1 mm çapında, 4 mm derinliğinde 4000 delik açıldı. 60 HRC malzemeye H7 toleransından 2 mm çapında 40 mm derinliğinde delik açıldı.  

Tüm gün süren etkinlik hem parkurlarda hem iş hayatında Türkiye’nin öncü sektörlerinin limitlerini zorladığı sağlam bir platform oluşturdu.