Türkiye’nin ödeme yöntemi TROY, büyümeye ve ‘büyütmeye’ devam ediyor

0
83

Bankaların ortak platformu ve kartlı ödeme sistemleri alanında Türkiye’nin inovasyon merkezi Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından geliştirilen kartlı ödeme sistemi ve markası TROY, 2 yılı geride bırakırken dikkat çeken bir başarı grafiği sergiledi. 2 yılda 2,5 milyonu aşkın kartın sağ alt köşesine yerleşerek büyük bir başarıya imza atan Türkiye’nin Ödeme Yöntemi TROY, daha önce hiç bankacılık sistemine girmemiş kişilere ulaştı.
TROY’un bugün 25 banka, 3 elektronik para kuruluşu olmak üzere toplam 28 üyesi bulunduğunu ifade eden BKM Genel Müdür Yardımcısı Cenk Temiz, bu 28 üyenin Türkiye ödemeler pazarının yüzde 100’ünü temsil ettiğini ve 2017 yılında verilen her 100 banka kartından 11’inin TROY logolu olduğunu söyledi.

TROY, MILYONLARI EKONOMININ MERKEZINE TAŞIYACAK
BKM Genel Müdür Yardımcısı Cenk Temiz, hedeflerinin finansal erişimi artırarak gençlerin, kadınların, emeklilerin olduğu 20 milyonu aşkın kişiye ulaşmak ve dokunmak olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: “Türkiye’de kart sahibi birey sayısı her geçen gün artıyor. Güzel olan şu ki; kartlı ödemeler, mevcut kullanıcıların daha çok harcamasıyla değil, sisteme yeni giren kullanıcılarla büyüyor. Özellikle banka kartı kullanan kişi sayısındaki artış bizim açımızdan oldukça memnuniyet verici ve hedeflerimizi destekler nitelikte. TROY’un nihai amacı da zaten bankasız nüfusun hem ilk kartı olmak hem de dijital dünyaya ilk adım atışlarını bu kartla sağlamak. TROY olarak ulaştığımız 2,5 milyonun büyük çoğunluğu daha önce hiç kart kullanmamış kişilerden oluşuyor. Bu kesimde öğrenci, emekli ve ev hanımları ağırlıkta. Milyonlarca kişinin kayıt içi ekonomiye dâhil olması pek çok sektörün gelişimine, en nihayetinde de ülke kalkınmasına hizmet edecek. TROY’la milyonları ekonominin merkezine taşıyacağız.”

“TROY ILE ‘HER YERDE’ VE ‘HERKESIN’ HAYATINDA YER ALMAYI HEDEFLIYORUZ”
TROY üyeleri; kullanıcılara elbette sadece banka kartı değil, kredi kartı ve ön ödemeli kart da sunuyor. Uluslararası kabul sayesinde TROY logolu kartlar bugün dünyanın 190 ülkesinde, 43 milyonun üzerinde alışveriş noktasında ve 2 milyon ATM’de geçerli durumda. Kullanıcılara sunulan ürünlerin gerek çeşitliliğinin gerekse de her yerde geçerliliğinin TROY için kritik derecede önemli olduğunu vurgulayan Cenk Temiz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üyelerimiz, kullanıcılara sunulan TROY logolu kartları müşteri kitlelerine ve ürün segmentasyonlarına göre kendileri belirliyor. TROY olarak bizim üzerimize düşense tüm Türkiye’ye hitap etmek. Diğer yandan, sadece üyelerimizle değil pek çok sektörde karar verici isimler ve resmî kurumlarla birlikte toplumun kart kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi, kart kullanımının yaygınlaştırılması ve bankasız nüfusun sisteme dâhil edilmesine yönelik omuz omuza çalışıyoruz. Türkiye’nin Ödeme Yöntemi TROY ile gerek ürün çeşitliliği gerekse de yenilikçi ödeme yöntemlerine yapacağımız yatırımlarla Türkiye’nin dijitalleşmesine katkıda bulunarak, her yerde ve herkesin hayatında yer almayı hedefliyoruz.”