​Türkiye’nin 50 CFO’su belirleniyor

0
21

Fortune Türkiye ve DataExpert işbirliğinde gerçekleştirilen “En Güçlü CFO Türkiye’nin 50 Finans Yöneticisi” araştırması bütün hızıyla devam ediyor. Türkiye’nin 50 CFO’sunun belirleneceği çalışmanın sonuçları Şubat 2016’de açıklanacak!

Günümüz iş dünyasında, CFO fonksiyonu şirketin en önemli ve yetkili görevlerinden birinde, oldukça stratejik bir konumda bulunuyor. Artan rekabet, şirketleri değer odaklı olmaya zorlarken, şirkete daha fazla değer katabilmek ancak performansı daha iyi ölçüp, bilgiye dayalı doğru kararlar alabilmekle mümkün oluyor. Bu durum CFO’ların öneminin her geçen gün daha da artmasına yol açıyor.

CFO fonksiyonunun yükselen değerine dikkat çekebilmek ve CFO kavramının önemini vurgulamak amacıyla, Fortune Türkiye ve Data Expert işbirliğinde Türkiye’nin Finans Yöneticileri belirleniyor!

Son 3 yılın Fortune 500 listeleri baz alınarak belirlenen Türkiye’nin en büyük 500 şirketi; ciro, karlılık, aktifler toplamı, çalışan sayısı, ciro/karlılık büyümesi, nakit yaratma kapasitesi, sermayedar yapısı gibi kriterler üzerinden değerlendirildi ve en başarılı finansal performans gösteren 200 şirketin en üst seviye finans/mali işler yöneticisi (CFO) konumundaki adaylar tespit edildi. Belirlenen 200 aday hakkında 6 ay süren kapsamlı bir çalışma sonucunda toplanan bilgi formları, özgeçmişler ve araştırma sonuçlarının, araştırma danışma kurulu tarafından değerlendirilmesi sonucunda, Türkiye’nin 50 finans yöneticisi belirlenecek.

Araştırmanın danışma kurulunda sektörün önemli isimleri göze çarpıyor;
– Adnan Nas / Global Yatırım Holding, Yönetim Kurulu Üyesi
– Ali Nalbantoğlu / Turkven Private Equity, Yönetici Ortak
– Cüneyt Başaran / BloombergHT, Genel Yayın Yönetmeni
– Cüneyt Toros / Fortune Türkiye, Yayın Direktörü
– Gökdeniz Gür / PricewaterhouseCoopers, Direktör
– M. Yasin Altunkaya / Data Expert, Yönetici Ortak
– Prof. Dr. Nuran Cömert / Marmara Üniversitesi, İşletme Fakültesi Dekanı
– Nuran Durmaz / Data Expert, Yönetici Ortak

Şubat 2016’da sonuçlanacak araştırmanın ayrıntıları www.enguclucfo.com adresinden takip edilebilir. Araştırma sonucunda CFO Ödül Töreni, 18 Şubat 2016 tarihinde Conrad Hotel Istanbul Bosphorus’ta düzenlenecek olan ve Türkiye’nin finansal yönetim ve iş dünyası anlamında en önemli isimlerini bir araya getirmeyi hedefleyen CFO Summit 2016’da gerçekleşecek.

“CFO Fonksiyonunun Bugünü ve Geleceği”nin tartışılacağı, yoğun katılım olması beklenen zirve hakkında ayrıntılı bilgi için www.cfosummit.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.