Türkiye ve Suudi Arabistan arasında stratejik işbirliği

0
21

​Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suudi Arabistan Kralı Selman, iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin kurulması konusunda mutabakata vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bir araya geldi. İki lider Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin kurulması konusunda mutabakata vardı. Bu kapsamda bölgenin kritik bir süreçten geçtiği bu dönemde, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın işbirliği içinde hareket edileceği vurgulandı.

Ekonomi, ticaret ve enerji başta olmak üzere ikili ilişkileri her alanda daha da güçlendirmenin önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suud Kralı Selman, Suriye, Irak ve Yemen de dahil olmak üzere bölgesel konularda da görüş alışverişinde bulundu.

Bölgesel meselelerde her iki ülkenin görüşlerinin örtüştüğüne, Suriye’de Esad’lı bir çözümün mümkün olamayacağına söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman, terörün her türüyle mücadele konusunda kararlı olduklarına belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’ın “İslam İttifakı” girişimini önemli bir adım olarak gördüğünü, Türkiye olarak bu ittifakta yer aldıklarını kaydetti.