Türkiye savaş gemisi üretiminde dünyanın 10 ülkesi arasında

0
39

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Burgazada’yla, MİLGEM Projeleri’nde yüzde 65 yerlilik oranına ulaşıldığını belirterek, “Şu anda devam eden projelerle Türkiye, savaş gemisi üretiminde dünyanın 10 ülkesinin arasına girdi.” dedi.

Işık, İstanbul Tersane Komutanlığı’nda düzenlenen Burgazada Korveti’nin denize indirilmesi ve Kınalıada Korveti’nin ilk kaynak töreninde yaptığı konuşmada, Burgazada’nın denize indirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Türkiye’nin dünyanın merkezinde yer aldığını anlatan Işık, bunun çok avantajları olduğunu ve bunları değere dönüştürmek için gece gündüz çalıştıklarını aktardı.

Bakan Işık, dünyanın merkezinde bulunmanın büyük tehditleri ve sorunları da beraberinde getirdiğini dile getirerek, “Şu anda dünyada var alan bütün problemlerden çoğu bizim bölgemizde yaşanıyor. Böyle bir yerde Türkiye için güçlü olmak tercih değil, bir zorunluluktur. Güçlü olmak için çok unsur sayılabilir. Güçlü demokrasi bunlardan biri. Her gün güçlenen demokrasi sayesinde Türkiye güçlü olan bir ülke oldu ve böyle devam edecek.” diye konuştu.

“Türkiye savaş gemisi üretiminde ilk 10’da”
Türkiye’nin tüm birikimini, tecrübesini ve yeteneğini harekete geçirmek için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Işık, şunları anlattı:
“Özel sektörün savunma sanayine katkısını artırmak için çalışmaya devam edeceğiz. KOBİ’lerimizin daha fazla savunma sanayinde yer alması için her türlü çalışmayı sürdüreceğiz. KOBİ’lerimiz savunma sanayinde var olması için önemli sorunlardan olan test ve sertifikasyon süreçleriyle ilgili özel bir programı başlatıyoruz. Bu noktada inşallah devletimizin tüm yeteneklerini daha fazla araştırma, geliştirme, daha fazla tasarım, mühendislik ve üretim için seferber edeceğiz. Burgazada gurur kaynağı. Burgazada’yla, MİLGEM Projeleri’nde yüzde 65 yerlilik oranına ulaştık. Bu bizim için çok önemli bir aşama. İnşallah bunu daha yukarılara çıkartacağız. Bunu yaparken çok güzel kamu ve özel sektör sanayi iş birliğini hayata geçirmiş olmuş. Ellinin üzerinde savunma sanayi ve denizcilik şirketi bu projede yer aldı. Şu anda devam eden projelerle Türkiye, savaş gemisi üretiminde dünyanın 10 ülkesinin arasına girdi.”