Türkiye İran’dan 2 milyon turist bekliyor

0
28

Geçen yıl charter uçuşlarda sorunlar yaşanmasına rağmen 1 milyon 665 bin İranlı turisti ağırlayan Türkiye, bu yıl 2 milyona ulaşmayı hedefliyor.

Türkiye Otelciler Birliğinden (TÜROB) yapılan açıklamaya göre birlik, TITE İran Uluslararası Turizm Fuarı sonrası ve Nevruz dönemi için İran’dan gelen talebi göz önüne alarak “TÜROB TITE Tahran Turizm Fuarı” başlıklı bir sonuç raporu hazırladı.

Raporda, geçen yıl charter uçuşlarda sorunlar yaşanmasına rağmen 1 milyon 665 bin İranlı turisti ağırlayan Türkiye’nin, bu yıl 2 milyona ulaşmayı hedeflediği bildirildi.

“İki ülke arasında siyasi ilişkilerde gerginlik olmaması durumunda bu hedef pek uzak görünmüyor.” denilen raporda, hatta kan kaybeden diğer büyük pazarlar ve Nevruz Bayramı öncesinde İran’dan gelen talep göz önüne alındığında İran’ın bu yıl en büyük turizm pazarı olabileceği kaydedildi.

Bu yılın ilk ayında İran’dan gelen turist sayısının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10 artarak 101 bin kişi olduğu belirtilen raporda, şunlar kaydedildi:

“İran, turizmde artış yaşanan nadir pazarlar arasında yer aldı. Bu, yıl sonu için olumlu bir işaret. İki ülke arasında siyasi ilişkilerde gerginlik olmaması durumunda bu hedef pek uzak görünmüyor. Hatta kan kaybeden diğer büyük pazarlar ve Nevruz Bayramı öncesinde İran’dan gelen talep göz önüne alındığında İran bu yıl en büyük turizm pazarı olabilir.”