Türkiye Finans’ın karı yüzde 35 arttı

0
40

Türkiye Finans 2016 yılı ilk üç aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Banka, ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre %35 artışla 86.7 milyon lira net dönem karı elde etti.

%67.03 ile çoğunluk hissesi Suudi Arabistan ve Körfez’in en büyük bankası National Commercial Bank‘a (NCB) ait olan Türkiye Finans, istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürüyor. 2016 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan Banka’nın Mart 2016 itibarıyla toplam aktif büyüklüğü 39.1 milyar liraya ulaşırken, net karı 86.7 milyon TL olarak gerçekleşti.

2016 yılı ilk çeyreğinde Bankanın toplanan fonları 22.4 milyar, kullandırılan fonları ise 28.6 milyar olarak gerçekleşti. Geçen yıl ilk üç aylık dönemde 64.1 milyon TL net kar elde eden Banka’nın bu yıl aynı dönemdeki net karı 86.7 milyon TL oldu.

Türkiye Finans’ın 2016 ilk çeyrek dönemine ait sermaye yeterlilik rasyosu ise %13.35 olarak gerçekleşti. Geçen yıl aynı dönemde bu oran % 12.6 olarak gerçekleşmişti.

Banka’nın 2016 yılı ilk çeyrek bilanço sonuçlarını değerlendiren Türkiye Finans Genel Müdürü Osman Çelik, “İlk üç aylık dönem sonucunda ulaştığımız finansal göstergeler, Bankamızın istikrarlı büyüme çizgisini devam ettirdiğinin önemli bir göstergesi. Net karımızı geçen yıla göre %35 artırdık. Yeniden yapılanmamızın, alınan tedbirlerin ve istikrarlı çizgimizin başarımıza etkisinin büyük olduğuna inanıyorum. 

Ana hissedarımız NCB’nin de tam destek veriyor olması bu anlamda bize güç ve cesaret veriyor. Önümüzdeki dönemde Katılım Bankacılığı prensiplerinden ödün vermeden, sektör liderliği hedefimiz doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.