​Türkiye Finans’a yeni Genel Müdür Yardımcısı

0
68

Türkiye Finans Risk Yönetim Merkezi’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na Mete Kanat getirildi. 2014 yılından beri Banka’da Risk Yönetim Merkezi’nden Sorumlu Direktör olarak hizmet veren Kanat, görevini Genel Müdür Yardımcısı pozisyonunda yerine getirmeye devam edecek. 

Katılım Bankacılığı’nın öncü ve yenilikçi kuruluşu Türkiye Finans üst yönetim kadrosunu yeni atamalar ile güçlendirmeye devam ediyor. Banka’da Risk Yönetim Merkezi’nden Sorumlu Direktör olarak görev yapan Mete Kanat, Risk Yönetimi’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. 

1977 Ankara doğumlu olan Mete Kanat, Hacettepe Üniversitesi İşletme bölümü mezunu. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde MBA derecesi bulunan Mete Kanat, 2001-2007 yılları arasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda (BDDK) Bankalar Yeminli Murakıbı, 2007-2011 yılları arasında Creditwest Bank’ta (Ukrayna) Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

2011 yılında Resmi Raporlama ve Finansal Kontrol Müdürü olarak Türkiye Finans ailesine katılan Kanat, 2014 yılından itibaren Banka’da Risk Yönetim Merkezi’nden Sorumlu Direktör olarak görev yaptı. Kanat, 31 Mart 2016 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile birlikte Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonuna terfi etti. Kanat, görevini önceden olduğu gibi Yönetim Kurulu’na bağlı olarak yerine getirecek.