Türkiye dünya ilaç sektörü için yeni fırsatlar sunuyor

0
50

İlaç sektörünün en prestijli buluşmalarına ev sahipliği yapan ve bölgedeki birleştirici güç olan CPhI İstanbul, 08-10 Mart tarihleri arasında sektörün önde gelen firmalarını dördüncü kez ağırlamaya hazırlanıyor. 40’dan fazla ülkeden 4 bini aşkın ziyaretçinin katılması beklenen fuar, dünyanın birçok ülkesinden gelecek alım heyetleri ile üreticiler ve yatırımcılar için yeni fırsatlar sunacak. CPhI İstanbul 2017, farklı ihtiyaçlara cevap veren kategorilerin yanı sıra bu yıl ilk kez düzenlenecek Biyoteknoloji Konferansı ile sektörün geleceğini masaya yatıracak.

Türkiye’de büyüme trendinde olan ilaç sektörü; artan nüfusu, gelişen sağlık sektörü, büyümeye devam eden ekonomisi ile gerek yerel gerekse global oyunculara çeşitli fırsatlar sunuyor. Buradaki fırsatları doğru kullanan şirketlerle birlikte Türkiye ilaç sektörü, küresel oyuncu olma potansiyeline sahip.

Türkiye’nin ekonomik gelişimini ve yatırım imkanlarını dünyaya duyurma noktasında coğrafi konumuyla öne çıkan CPhI İstanbul, sektör için önemli bir rol oynuyor. Bu yıl ilk kez düzenlenecek “Biyoteknoloji Konferansı” ile CPhI İstanbul, biyoteknoloji konusunda bölgedeki ülkelere ışık tutacak çalışmaları aktarmayı hedefliyor. İlaç sektörünün geleceği olarak görülen ve dünya ilaç pazarındaki yeri gün geçtikçe artan biyoteknolojik ilaçlar, bu yıl CPhI İstanbul 2017’nin de gündemini oluşturuyor.

Türkiye’nin biyoteknoloji bakımından dışa bağımlı olduğunu belirten UBM EMEA İstanbul Marka Direktörü Mehmet Dükkancı; “Türkiye olarak biyoteknolojik ilaçlara 1 milyar dolardan fazla ödüyoruz. Oysaki Türkiye’nin stratejik konumu biyoteknolojk ilaç üretimi için önemli bir noktada. Bizim Türkiye olarak buradaki coğrafi konumumuzu ilaç üreticilerine doğru bir şekilde aktarmamız gerekiyor. Bu nedenle Türkiye’nin biyoteknolojik ilaç pazarında üs konumuna gelmesini mümkün hale getirmek için CPhI İstanbul 2017 çatısında biyoteknoloji konusunu gündemimize aldık” dedi.

Türkiye’nin hedefi ilaç üretiminde Ar-Ge üssü olmak
İlaç endüstrisine bakıldığında biyolojik ilaçların kullanımının artığını belirten DEVA Holding’in CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Philipp Haas; “Türkiye’de ve dünyada birçok hastalığın tedavisinde biyoteknolojik ürünler daha çok tercih edilmeye başlandı. Bu anlamda biyoteknolojik ürünlerin geliştirilmesi ve üretilmesi daha önemli hale geliyor. Türkiye büyüyen ekonomisi ve coğrafi üstünlüğü sayesinde kısa sürede bölgenin üretim üssü haline dönüşecektir. Bu noktada CPhI İstanbul’un sektörde farkındalık yaratması ve ilaç devlerini bir araya getiren platform olması çok önemli rol oynuyor. DEVA olarak mevcut ve potansiyel paydaşlarımızla bağlarımızı güçlendirmek için platform sağlayan CPhI İstanbul 2017’nin ana sponsoru olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.