Türkiye 40 milyon turist bekliyor

0
38

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “2018 yılı için biz başta, 38 milyon turist olarak tahmin ediyorduk, şimdi çok şükür 40 milyona çıkacağını görüyoruz. 2018 yılı içerisinde 40 milyon turist gelecek ve turizm gelirimizin de 32 milyar dolar seviyesine çıkmasını ümit ediyoruz.” dedi.
Kurtulmuş, Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen, “2. Orta Doğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri (MENA) Karadeniz Turizm ve Yatırım Zirvesi”nde yaptığı konuşmada, MENA’nın tarihi olarak birbirlerine çok yakın ilişkileri olan halklardan bir topluluk olduğunu söyledi.
Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri olarak bilinen bu ülkelerin Atlas Okyanusu’ndan Türkiye’ye kadar uzanan bir coğrafyanın dünyanın en önemli bölgelerinden birisini oluşturduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, “MENA ülkeleri, dünyanın stratejik olarak tam da nirengi noktasında olan ülkelerdir. MENA ülkelerinin ekonomik, siyasi ve kültürel potansiyeli itibariyle de dünyanın önemli bölgelerinden birisini oluştuğu aşikardır.” diye konuştu. 
Kurtulmuş, turizmin Türkiye için stratejik öncelikli sektörlerden biri olduğunun altını çizerek şu değerlendirmede bulundu:
“Türkiye ekonomisinin en önemli sorunlarından birisi cari açıktır. Türkiye, son 16 yılı her alanda muazzam bir gelişme gösteren ülkedir. Şu anda dünyanın 17. büyük ekonomisiyiz. Türkiye çok az bir süre sonra Allah’ın izni ile dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olacak özelliğe ve imkana sahiptir. Geçen yıl Türkiye 7,4’lük büyüme hızıyla dünya ülkeleri arasında birinci oldu. Gelişmiş 20 ülke arasında da öne çıkan bir ülke olmuştur. Türkiye her alanda gelişmesini sürdürürken bu cari açık sorununu giderebilmek bakımından stratejik bir sektör olarak tanımladığımız sektörlerin başında turizm sektörü geliyor. Maalesef etrafımızdaki birtakım olaylar, siyasi gerilimler, Suriye’deki çatışmalar, Türkiye’nin terörle mücadelesi gibi bütün bu sorunlarla birlikte 2015 ve 2016’da turizm sektörümüz dibe vurmuştu. Çok şükür 2017’de büyük bir geri dönüş oldu. 2017’de Türkiye turizmi 26,5 milyar dolarlık ekonomik getirisi ve 32 milyon turist kapasitesi ile gerçekten turizmde yeniden dünyada rekabet edebilen ülkelerden birisi haline geldi.”