‘Turkcell’in geleceğine inanıyoruz’

0
49
Alfa Telekom Turkey’in yatırımlarını yöneten çatı yatırım şirketi Letter One, “Türk hükümetinin meselenin çözümünü memnuniyetle karşılamasını, eğer satın alabilirsek yatırımcı olarak bizi desteklemesini umuyoruz. Düğümün çözülmesi konusunda istekliyiz. Turkcell’in kilit ortaklarının anlaşmazlıklarını çözme zamanı geldi. Kontrolde bir hissedarın olması gerekiyor” dedi. Alfa Telekom dün Çukurova’nın elindeki Turkcell hisseleri için 2.8 milyar dolarlık teklifte bulunmuştu.
 
Alfa Telekom Turkey’in yatırımlarını yöneten çatı yatırım şirketi Letter One, “Turkcell’e ve şirketin geleceğine inanıyoruz” açıklaması yaptı. Alfa Telecom Turkey, Çukurova Telecom Holdings’in, Çukurova Grubu şirketlerinden Çukurova Finance International’a ait olan ve Ziraat Bankası’na ipotekli yüzde 13,76 oranındaki Turkcell İletişim hisselerini 2,8 milyar dolar bedelle satın alma teklifinde bulunmasının ardından Alfa Grubu’nun yatırımlarını gerçekleştiren Letter One, yazılı açıklama yaptı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, “Turkcell’e ve şirketin geleceğine inanıyoruz. Bahsi geçen fiyat da bizim şirkete olan ve adil fiyat kontrolüne olan inancımızı yansıtıyor” ifadesine yer verildi. Turkcell’de uzun süren anlaşmazlıkların çözülmesinin önemi vurgulanan açıklamada, “Türk hükümetinin meselenin çözümünü memnuniyetle karşılamasını, eğer satın alabilirsek yatırımcı olarak bizi desteklemesini umuyoruz. Düğümün çözülmesi konusunda istekliyiz. Turkcell’in kilit ortaklarının anlaşmazlıklarını çözme zamanı geldi. Kontrolde bir hissedarın olması gerekiyor” denildi.