Turkcell’den Süper Lig ve Fintur açıklaması

0
62

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Süper Lig naklen yayın ihalesi ve yüzde 41,45’ine sahip oldukları Fintur’un tamamının satın alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Üçüncü çeyrekte, Turkcell TV+’ın  dünyanın en prestijli futbol liglerinden İngiltere Premier Ligi’nin resmi yayıncısı olduğunu hatırlatan Terzioğlu, “Yaklaşan Türkiye Süper Lig naklen yayın ihalesi ile de, mobil TV üzerinden yayın sağlama fırsatıyla futbol içeriğinin daha fazla insana ulaşmasını sağlamak adına yakından ilgileniyoruz” dedi.

“FİNTUR İÇİN TÜM ALTERNATİFLER MASADA”
“2017’ye güçlü bir başlangıç için hazırlanıyoruz” diyen Terzioğlu, hissedarlara daha fazla değer yaratmak adına bilançodaki stratejik varlıkların değerini maksimize etmek için tüm opsiyonları değerlendirdiklerini vurguladı.

Terzioğlu, “Hâlihazırda şirketimizin yüzde 41,45’ine sahip olduğu iştiraki Fintur’un, kalan paylarının Telia Company’den satın alınmasına ilişkin görüşmelerde taraflar arasında ortak bir noktada buluşulamadı. Bu nedenle, Fintur için, sahip olduğumuz hisselerin satışı dahil olmak üzere, tüm alternatifleri değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

İsveçli GSM şirketi Telia Sonera, ekim ayında Avrasya’daki varlığını azaltmayı hedeflediğini açıklamış, bu kapsamda Fintur Holding’i elinden çıkarmak için bir süreç yürüttüğünü belirtmişti.

KARI GERİLEDİ
Turkcell‘in 3. çeyrek net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71.2 düşerek, 631.3 milyon TL’den 181.7 milyon TL’ye geriledi.

Bloomberg’in anketine katılan analistlerin tahminlerinin ortalamasına göre karın 472 milyon TL seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyordu. Tahminler 559 milyon TL ile 358 milyon TL arasında geldi.

Aynı dönemde satışlar üçüncü çeyrekte 3.6 milyar TL’ye yükseldi. Satışlar geçen yılın aynı döneminde 3.4 milyar TL seviyesindeydi.