Turkcell’de 3.93 milyar liralık kar dağıtımı teklifi

0
25

Turkcell’in ana hissedarlarından TeliaSonera diğer hissedarlarla birlikte Turkcell’in yarın yapılacak olan genel kurul toplantısında 3.93 milyar lira tutarın temettü dağıtımının teklif edilmesi konusunda anlaştıklarını açıkladı.

İsveçli telekom şirketi TeliaSonera tarafından yayımlanan bültene göre, Turkcell’de yüzde 51 paya sahip olan Turkcell Holding’deki ortaklar temettü teklifi üzerinde anlaştı. Turkcell Holding’de TeliaSonera, Çukurova ve Alfa Telecom’un payları bulunuyor. Açıklamada Turkcell Holding oylarıyla gerekli çoğunluğun sağlanabildiğine dikkat çekilerek temettü teklifinin kabul edilmesinin beklendiği ifade edildi.

Turkcell’de hissedarlar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 2011 yılından bu yana genel kurul toplantısı yapılamıyor ve temettü dağıtılamıyordu. Turkcell’de TeliaSonera’nın doğrudan ve dolaylı yoldan yüzde 37.3, Çukurova Grubu’nun yüzde 13.76, Altimo’nun ise yüzde 13.22 hissesi bulunuyor. Şirketin hisselerinin yüzde 35.88’i ise halka açık.

Alfa Group, Turkcell’in ana hissedarlarının temettü konusunda anlaşmalarına ilişkin olarak, bu durumun Turkcell’i ilgilendiren durumların iyileştirilmesine yönelik atılmış ilk olumlu adım olduğunu kaydetti.

Alfa Group’tan yapılan yazılı açıklamada, Turkcell’in ana hissedarlarının temettü konusunda anlaşmalarının Turkcell’i ilgilendiren durumların iyileştirilmesine yönelik atılmış ilk olumlu adım olduğunu belirtti. 

Açıklamada, “Ümit ediyoruz ki söz konusu kilitlenme durumu kısa sürede aşılıp kurumsal yönetişim geri kazanılabilecek, Türk hükümeti Türk şirketlerindeki yabancı yatırımcılara kucak açabilecektir” ifadelerine yer verildi.

Sonera Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, Turkcell İletişim Hizmetleri’nin yüzde 51 hissesini elinde bulunduran ve aralarında TeliaSonera AB iştirakleri Sonera Holding BV ile TeliaSonera Finland Oyj’nin de bulunduğu Turkcell Holding AŞ hissedarlarının, yarın gerçekleşmesi planlanan Turkcell Olağan Genel Kurul toplantısında toplamda 3 milyar 925 milyon lira tutarında kar dağıtımı teklifini Genel Kurul’un onayına sunmak üzere anlaşmaya vardığını duyurmuştu.