Türk yazılımcı Kron’dan Dünya Kupası atağı

0
92

Türk yazılım üreticisi Kron, Katar’da 2022 yılında düzenlenecek olan Dünya Kupası’nda wi-fi hizmeti sunmak için Katarlı şirketlerle görüşmelerde bulunuyor.

Bloomberg’te yer alan habere göre, aynı zamanda Beşiktaş Vodafone Arena’nın da yazılım tedarikçisi olan Kron, bu anlaşmanın gerçekleşmesi halinde Katar’da her bir stadyum için 1 milyon dolar civarında bir gelir elde edebileceklerini öngörüyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kron Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Yenel, bu ay New York’ta kurulan Krontech Inc’in de ABD’de “altüst edici” bir güç olması için üç ABD’li şirketle görüşmelerde bulundukların kaydetti.
Kron Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş. geniş çaplı şebekeler için dört ana ürün sunuyor; bunlar erişim yönetimi için yazılım, gerçek-zaman network analizi ve wi-fi hizmetleri gibi faaliyetleri kapsıyor. Türkiye’nin üç büyük mobil operatörünün müşterileri arasında yer aldığı Kron, son zamanlarda Suriye, Mısır ve Rusya gibi bölge ülkeleriyle ilişkilerin bozulmasının ardından rotasını ABD’ye çevirmişti.

Yenel, operatörlerin büyük veriyi analiz etmelerini sağlayan, gerçek zaman network analiziyle ilgili ürünlerinin ABD pazarını “altüst edici bir araç” olabileceğini söylüyor.

İstanbul merkezli Kron 2015 yılında 14,6 milyon liralık satış geliri ve 6,22 milyon lira tutarında kâr bildirdi. Bu yıl da satışlarda yüzde 20’lik artış hedefliyor. Yenel, ABD’deki satışlarının da 2020 yılına kadar Türkiye’deki satışlarını ikiye katlamasını beklediklerini kaydediyor. Şirketin hisseleri 2015’te Borsa İstanbul’da dört katı değer kazanıp, en iyi performans gösteren hisse olmuştu.