Türk Telekom’un karı ilk çeyrekte yüzde 93 düştü

0
57

Türk Telekom 2015 yılı ilk çeyrek bilançosunu açıkladı. Türk Telekom’un net kârı ilk üç aylık dönemde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 93 düşüşle 26.7 milyon liraya indi.

Şirketin satış gelirleri ise yüzde 7.5 artışla 3.43 milyar liraya yükseldi. BloombergHT‘ye göre tahminler Türk Telekom karının kur kaynaklı giderlerin de etkisiyle yüzde 91 düşeceği yönündeydi. Şirketin satış gelirleri ise analistlerin tahminleri doğrultusunda gerçekleşti.

Türk Telekom’un dolar kırılganlığı sürüyor

Türk Telekom, 2014’ün ilk çeyreğinde 384 milyon lira net kâr ve 3.19 milyar lira satış geliri elde etmişti.
Öte yandan Türk Telekom yüzde 10 Avea hissesi için bağlayıcı olmayan teklif sundu. Teklif konusu olan Avea hisselerinin İş Bankası, Efes Holding, Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi ve Şişecam’a ait olduğu açıklandı.

Avea’da yüzde 89,99 hisseye sahip Türk Telekom’un teklif sunduğu Avea hisselerinin 820,3 milyon TL nominal değerde olduğu belirtildi.Türk Telekomünikasyon AŞ’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan açıklamasında, Avea İletişim’in yüzde 10’luk kısmını temsil eden payların satın alınması için bağlayıcı olmayan teklifte bulunulduğu bildirildi.