Türk tatilcilerin Yunan adalarına ilgisi devam ediyor

0
18

İstanbul ve İzmir başta olmak üzere çevre illerden gelen ve hafta sonu tatilini Yunan adalarında geçirmek isteyen vatandaşlar, Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Türk tatilcilerin yoğun ilgisi, Yunanistan’ın Midilli Adası ile Ayvalık arasında feribotlarla ulaşımı sağlayan ilçedeki turizm acentelerinin yüzünü güldürdü. Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünden başlayan uzun tatilci kuyrukları dikkati çekti. 

Ayvalıklı turizmci Eşref Jale, yaptığı açıklamada, Türk vatandaşlarının Midilli başta olmak üzere Yunan adalarına gitmek istemesinin, konaklama ve restoran fiyatlarının son derece ucuz olmasından kaynaklandığını söyledi. 
Jale, Ayvalık’ta bir otel ya da pansiyonda kişi başı konaklama, yerine göre 200-250 lira civarında seyrederken, Midilli’de 45 avroya kaliteli bir otelde konaklayabilmenin mümkün olduğunu belirterek, “Bunun dışında adadaki restoranlarda tabaklar oldukça büyük ve porsiyonlar bizim restoranlara kıyasla daha fazla. Bu yüzden de hem bir AB ülkesi olan Yunanistan’ın Ege’deki adalarında 2 günlük de olsa hafta sonu tatilini farklı bir ambiyansla geçirmek isteyen Türkler bu uzun kuyrukları oluşturuyor” diye konuştu. 

İlçedeki turizmciler, hemen her hafta sonu aynı kuyrukların oluştuğunu belirtiyor.