Türk şirketler Amerika’da yayılıyor

0
490

Dünyanın en büyük ekonomisi Amerika, 318 milyondan fazla nüfusuyla, ülkede iş yapmak isteyen herkese geniş olanaklar sunuyor. Ülkenin herhangi bir eyaletinde şirket kuranlar, hızla iş ağını genişleterek sunulan çeşitli avantajlardan faydalanabiliyor. Yatırımcıların en çok tercih ettiği eyaletlerin başında Delaware ve Florida geliyor.

Özellikle Delaware’de şirket kurmayı düşünenler; işletme ve kapama süreçleri de dahil olmak üzere, birçok kolaylıktan yararlanıyor. Dünyanın en güçlü şirketler hukukuna sahip Delaware’de, şirketler ve sahiplerine yönelik yasal koruma koşulları dikkat çekiyor. Yurt dışında kurulan Türk şirketlerinin sayısı ise giderek artıyor. Amerika, yatırımcılara büyük kolaylıklar sunan ülkelerden biri olarak öne çıkıyor.

Yalnız 2017’de Amerikadasirket.com aracılığıyla kurulan şirketlerin sayısı 200’ü aştı. Amerika’da kurulan Türk şirketlerinin sayısı, start-up’ların daha fazla yatırım almaya başlaması ve online ödeme sistemi PayPal’ın Türkiye’deki faaliyetleri durdurmasıyla birlikte, son bir yılda yüzde 150 arttı. En fazla dokuz iş gününde Amerika’da şirket kurulabiliyor. Kuruluş işlemlerinin maliyeti ise 295 dolardan (yaklaşık 1000 TL) başlıyor.