Tüfenkçi: TL’deki fiyat artışının nedeni istikrar

0
28

Elazığ’da toplu temel atma törenine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, salı günü 3,53 seviyesine kadar geriledikten sonra cuma günü 3,64’ün üzerine çıkan dolar/TL kuruyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Türk lirasında gözlenen değer artışının büyük bölümünün ülkedeki istikrardan kaynaklandığına dikkati çeken Tüfenkci şunları söyledi:

“Geçen yıl küresel ticaret hacmi endeks bazında dünyada sadece yüzde 1,3 arttı. Yaşanan finansal dalgalanmalar nedeniyle değer bazında da küresel ihracatımız yüzde 3,3, küresel ithalatımız ise 3,2 azaldı.

2016 yılında yaşanan hadiselere baktığımızda, özellikle bu hainlerin bu ülkeye yaşattıkları o darbe girişimine karşı hükümetimizin almış olduğu ciddi tedbir, teşvikler ve sizlerin de gayretlerinizle 2017’ye güçlü bir şekilde girdik.
Hem ihracat rakamlarımızın hem de dış ticaret hacmimizin arttığını, tüketici güven endekslerimizin, sanayide cirolarımızın ve üretimlerimizin arttığını görüyoruz.”

Gümrük Bakanı, ekonomik göstergelerin daha da güçlenerek gerek yeni yatırımcıların gerekse yurt dışından gelen yatırımcıların daha güvenli bir yatırım ortamına sahip olması için tüm imkânları sağlayacaklarını aktardı.