Tüfenkci: Hedefimiz enflasyonu tek hanede tutmak

0
24

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “İşsizlik oranındaki düşüş 4 aydır ivme kazanmaya devam ediyor. Baktığımız zaman enflasyonun da biraz da mevsimin etkisiyle tek haneli rakamlara indiğini görüyoruz. Ama yıl sonu itibariyle de hedefimiz yine bu tek haneli rakamlarda enflasyonu tutmak.” dedi.

Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) tarafından 3 yılda 156 milyon lira harcamayla hizmete sunulan 44 projenin tanıtım törenine katıldı.

MASKİ hizmet binası önünde düzenlenen törende konuşan Tüfenkci, Malatyalıların hizmetin en güzeline layık olduğunu belirterek, 44 projenin vatandaşların hizmetinde olduğunu dile getirdi.

Tüfenkci, çocuklara daha güçlü bir Türkiye bırakmak için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, hep daha fazla çalışmak mecburiyetinde olduklarını söyledi.

Yaşadıkları coğrafyanın, ecdadın kendilerine bıraktığı mirasın, inançlarının, geleneklerinin hakkını vermek için daha çok çalışmaları gerektiğini ifade eden Bakan Tüfenkci, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi içerisinde bulunduğumuz Anadolu coğrafyası gerçekten gözde bir coğrafya. Etrafına baktığımızda bir sürü sıkıntıların yaşandığı, bu sıkıntıları Türkiye’ye de bulaştırma adına gayret gösterenler olduğunu biliyoruz. Onun için hepimiz uyanık olmak zorundayız. Bu nokta da birliğimizi, beraberliğimizi hep beraber sürdürmek noktasındayız. Birbirimizi ötekileştirmeden, dışlamadan hep beraber bu vatan coğrafyasında, bayrağımız altında özgürce yaşamanın tadını almamız lazım.”

“Hedefimiz tek haneli rakamlarda enflasyonu tutmak”
Tedbir ve teşviklerle Türkiye ekonomisini büyüttüklerinin altını çizen Tüfenkci, yatırım teşviklerinin kapsamını genişleterek üretimi ve istihdamı desteklemeyi sürdürdüklerini kaydetti.

Tüfenkci, istihdam desteklerinin sonuçlarını vermeye başladığını dile getirerek şöyle devam etti:
“İşsizlik oranındaki düşüş 4 aydır ivme kazanmaya devam ediyor. Baktığımız zaman enflasyonun da biraz da mevsimin etkisiyle tek haneli rakamlara indiğini görüyoruz. Ama yıl sonu itibariyle de hedefimiz yine bu tek haneli rakamlarda enflasyonu tutmak. Özellikle 2016’nın zor yıl olduğunu bilerek reel sektörün kredi imkanlarını genişletmek üzere sağlanan hazine desteği sayesinde Kredi Garanti Fonu uygulamasıyla yaklaşık 180-200 milyar lira kredi kullanıldı. KOSGEB aracılığıyla küçük esnaflarımıza, kobilerimize faizsiz krediler kullandırdık. Halk Bankasının düşük faizli kredileriyle esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olduk.”

Bir yandan dev yatırımlar sürerken bir yandan da esnafları ezici rekabete karşı korumak için çeşitli tedbirler aldıklarını aktaran Bakan Tüfenkci, bu tedbirlerin alınmaya devam ettiğini ifade etti.

Esnafın güçlü olduğu zaman sanayicilerin de güçlü olacağını, bu durumda Türkiye’nin de daha güçlü olacağını kaydeden Tüfenkci, daha güçlü bir Türkiye inşa etmek için çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
Törene, Malatya Valisi Ali Kaban, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve vatandaşlar katıldı.