TOSB’un Yeni Başkanı, Ömer Burhanoğlu oldu

0
472

TOSB (Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi)’da yapılan seçimli Olağan Genel Kurul toplantısında, açık ara oy farkı ile yeni Başkan, Farplas CEO’su Ömer Burhanoğlu oldu.

8 Haziran akşamüstü TOSB’da düzenlenen Genel Kurul toplantısında, önce müteşebbis heyet – öz yönetim seçenekleri oylandı ve bundan  böyle öz yönetim sistemine geçiş, oy birliği ile kabul edildi.

Daha sonra Başkan adayları Yunus Çiftçi ve Ömer Burhanoğlu, yeni dönem çalışma planları ve birlikte çalışacakları kadrolarla ilgili bilgi aktarmalarını takiben, oylamaya geçildi. Kapalı zarf usulü yapılan oylama sonucu 22’ye 60 oyla, Ömer Burhanoğlu yeni TOSB Başkanı oldu.

Seçimin tamamlanmasının ardında konuşma yapan Burhanoğlu; kendisine oy veren tüm TOSB üyelerine teşekkür ederek; yeni dönemde ekibiyle birlikte, şeffaf, hesap veren, çoklu katılım sağlayan, üye problemlerine çözüm arayan, inisiyatif alan, endüstri 4.0 çağına yatırım yapan, gençler ile değişime, profesyonel kadroya ve kurumsallaşmaya önem veren bir yönetim anlayışı içinde olacaklarını ifade etti.

Ömer Burhanoğlu ayrıca, işlevsel çalışma grupları oluşturup, hızla değişen, dijitalleşen dünyamızda -özellikle de yıkıcı akımların yaşandığı otomotiv endüstrisinde- hızla devreye girecek IOT uygulamalarında projeler yaratıp; hem karşılıklı etkileşimden, hem de ortaya çıkacak alt yapı ihtiyaçlarından, üzerlerine düşen rolün bilincinde bir değişime ve yapılanmaya gideceklerinin de altını çizdi.
 

 
YENİ DÖNEM TOSB YÖNETİM LİSTESİ
 
Asil
 
Yedek
  1. Ömer Burhanoğlu – Farplas
  1. Emre İncekara – Pimsa
  1. Mehmet Dudaroğlu – Eku
  1. Tolga Doğancıoğlu – Hexagon
  1. Alper Kanca – Kanca
  1. Oğuzhan Deniz – Çelikel
  1. Naci Faydasıçok – Hasçelik
  1. İbrahim Hatipoğlu – Egebant
  1. İgal Zakuto – Cavo
  1. Yakup Birinci – Birinci Otomotiv

 
 
ÖMER BURHANOĞLU KİMDİR?

CEO, Yönetim Kurulu Üyesi – FARPLAS
1960 yılında Trabzon’da doğan Ömer Burhanoğlu, 1982 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden sistem analizi dalında yüksek lisans diploması alarak, aynı üniversitede işletme dalında doktora çalışmasında bulundu.

1983 yılında Farplas şirketi ile iş hayatına başlayan Ömer Burhanoğlu, yenilikçi fikir ve uygulamalarıyla sektöründe birçok ilke imza atıp kısa zamanda önemli atılımlar yaparak, Farplas’ı otomotiv sanayinde lider şirketlerden biri haline gelmesinde önemli rol oynamıştır. Halen CEO ve yönetim kurulu üyeliği görevini yürütmektedir.

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) eski Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu, halen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TIM) Yönetim Kurulu üyeliği, TIM Otomotiv Sektör Konseyi Başkanlığı, Sanayi Komisyonu Başkanlığı ve Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OIB) Başkan Yardımcılığını sürdürmektedir. Aktif sporcu ve fotoğraf sanatçısı kimliği yanında; sanat, spor, eğitim ve sağlık konularında birçok sosyal sorumluluk projesi içinde olmuş ve olmaya devam etmektedir.