Time Inc. adını değiştirmeyi planlıyor

    0
    35

    Fortune, Time, Sports Illustrated, People gibi dünya çapında tanınan dergilerin yayıncısı Time Inc’in üst düzey yöneticileri yayıncı şirket ismi dahil potansiyel yeniden markalandırma olasılıklarını görüşüyorlar.

    “The Wall Street Journal”da yer alan habere göre, bu tür bir girişim medya şirketini gittikçe büyüyen dijital ve video faaliyetleriyle beraber modern bir yüzle ortaya koymayı amaçlıyor.

    Time Inc’in sözcülerinden biri konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yayıncı şirket kimliğinden çok platformlu bir tüketici medya şirketine dönüşme sürecinde başarılarını daha da pekiştirecek bir yeniden markalaşma arayışında olduklarını kaydetti. Bununla birlikte şirketteki bazı kaynaklar ise, bu isim değişikliğinin hemen gerçekleşemeyeceğini, bunun için henüz erken olduğunu ifade ediyorlar.

    Şirketin adı değişse bile, yayınlarının isimlerinde herhangi bir değişikliğe gidilmeyecek.

    Henry Luce ve Birton Haden tarafından ortak kurulan Time Inc. Time dergisinin ilk sayısını 1923 yılında yayımlamıştı.

    Time Inc’in değerlendirdiği isimler arasında “Life” var; “Life” daha çok fotoğraflara dayalı haberler içeren, özellikle geçen yüzyılın ortalarında en parlak günlerini yaşamış ve artık var olmayan bir derginin adı. Time Inc. sanal gerçeklik platformu için kısa süre önce markayı canlandırdı.

    Medya endüstrisinin geri kalanı gibi reklam gelirlerinde ciddi bir düşüş yaşayan Time Inc kısa süre önce potansiyel alıcılarla olan görüşmelerini sonlandırdı. Dijital yatırımlara hız veren Time Inc. bu yılın başında otomatik reklam satın alma platformu Adelphic Inc’i satın aldı ve kadınlara yönelik güzellik markası olan The Pretty gibi yeni sosyal video markalarını lanse etti.

    31 Mart’ta sona eren mali çeyrekte Time Inc’in toplam reklam geliri yüzde 8 oranında azalarak 331 milyon dolara düşerken, dijital reklamdaki yüzde 32’lik artış, basılı medyadaki yüzde 21’lik düşüşü telafi edemedi.